- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hoće li u topu „izgoreti“ još 121 milion funti?

© AP Photo / John RaouxArsenal
Arsenal - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2022
Pratite nas
I ovo leto donelo je multimilionsku rekonstrukciju igračkog kadra Arsenala koji godinama pokušava da se približi Ligi šampiona. Prošle sezone Totenhem im je preoteo četvrto mesto u finišu sezone, a da se tako nešto ne ponovi, trener Mikel Arteta je rešio da ponovo zavuče gazdi duboko ruku u džep.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Otkako je postao novi vlasnik Tobdžija pre četiri godine, kanadski milioner Sten Krenke ulaže ogromne svote novca kako bi napravio kompetitivan tim i konačno napao sam vrh Premijer lige. U osam prelaznih rokova do sada potrošio je blizu pola milijarde funti, ali rezultata opet nema.
Trener Mikel Arteta ima sreće da ga gazda podržava više nego neke ranije trenere pa mu je u proteklih par nedelja omogućio pojačanja od čak 121 milion funti, odnosno 132 miliona evra. Po tome su vodeći klub u Engleskoj, samim tim i na svetu.
Mlado krilo Sao Paula Markinjos (19 godina, 3,5 miliona) i američki golman Met Tarner (28, 7 miliona) samo su bili uzgredne kupovine.
Tobdžije su se muški otvorile za veziste Fabija Vijeiru iz Porta (35 miliona evra) i Oleksandra Zinčenka iz Mančester sitija (35 miliona), kao i nekadašnjeg napadača Građana Gabrijela Žezusa, koji je rekorder ovog leta (52 miliona).
Ovo poslednje pojačanje pokazalo je u pripremnom periodu da bi moglo da bude ozbiljan faktor sledeće sezone. Brazilac je postigao sedam golova na pet utakmica, a posebno impresivan bio je u jučerašnjem trijumfu nad Seviljom od 6:0 kada je dao het-trik.
Kada se na sve njih doda i vezista Lestera Jurij Tilemans čija je cena oko 32 miliona funti, a koga Arteta stvarno želi u svom timu, jasno je da bi konačna brojka vodećeg tima Premijer lige po potrošnji mogla da prevali sumu 150 miliona funti.
Time bi Tobdžije mogle da izjednače rekorde iz prethodnih prelaznih rokova kada su redovno, svakog leta trošile po 150 i kusur miliona funti. Sve te pare su izgorele u topu Unaja Emerija i Mikela Artete pa ćemo videti da li će to opet biti slučaj.
Rišairo Živković - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2022
SPORT
Minut od 1.200 evra i stativa za anale – Srbija ga je dugo čekala, ali ga neće zapamtiti
Kris Kirkland - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2022
SPORT
Potresna ispovest kao nauk za sve: „Tablete su me raznele!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala