- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Uznemirujući snimci iz zatvora u Jelenovki koji su raketirale ukrajinske snage /video/

© Press-služba Юžnogo voennogo okruga / Uđi u bazu fotografijaOružane snage Ukrajine granatirale su Istražni zatvor u Jelenovki
Oružane snage Ukrajine granatirale su Istražni zatvor u Jelenovki - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2022
Pratite nas
Uznemirujući snimci stižu iz pritvorskog centra u Jelenovki koji su raketirale ukrajinske snage, a u kome su se nalazili ukrajinski vojnici, među kojima i borci nacističkog bataljona „Azov“ (protiv čijih se pripadnika u Rusiji vode krivični postupci) — izgorela i ukočena tela, tragovi krvi, razbacani udovi.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Dopisnici ruskih medija potvrdili su da su Oružane snage Ukrajine granatirale pritvor u Jelenovki iz američkog raketnog sistema HIMARS — na teritoriji istražnog zatvora pronađeno je mnogo krhotina i gelera američkih raketa.
Prema informacijama teritorijalne odbrane DNR, broj poginulih zarobljenika povećan je na 53. Po podacima Ministarstva odbrane, 83 osobe su ranjene, od kojih je osmoro bilo zaposleno u pritvorskoj jedinici. Službe trenutno raščišćavaju ruševine, a broj žrtava i ranjenih bi mogao i da se poveća.
Iz Ministarstva odbrane Rusije saopštili su ranije danas da je udar ukrajinskih snaga na Istražni zatvor u Jelenovki očigledna provokacija sa ciljem plašenja ukrajinskih vojnika i odvraćanja od namere da se predaju. Istražni komitet je pokrenuo krivični postupak povodom ovog incidenta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala