- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Tramp kritikovao Nensi Pelosi zbog planiranog puta na Tajvan

© Tanjug / AP/Joel MartinezDonald Tramp u poseti Teksasu
Donald Tramp u poseti Teksasu - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2022
Pratite nas
Bivši predsednik SAD Donald Tramp kritikovao je predsednicu Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelosi zbog njenog planiranog puta na Tajvan, koji je osudila Kina, a generalno podržali kongresmeni-republikanci.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Peking je upozorio Nensi Pelosi da ne posećuje ostrvo, rekavši da će time dotaći „crvenu liniju“ i da će na njenu posetu će biti odgovoreno „odlučnim kontramerama".
Kineska vlada, koja Tajvan smatra delom svoje teritorije, održala je vojne vežbe u blizini ostrva prethodnih meseci, prenosi Tanjug pisanje lista „Hil“.
Tramp je na svojoj društvenoj mreži „Istina“ rekao da je „nered sa Kinom poslednje u šta bi ona (Pelosijeva) trebalo da bude umešana“ i da će samo načiniti stvari gorim.
„Sve što ona dotakne pretvori se u haos, ometanje, glupost“, naveo je Tramp.
Njegovi komentari su ga doveli u sukob sa nekim članovima Republikanske partije, koji su pozdravili napore Pelosijeve da „odbrani demokratiju i ljudska prava“.
U međuvremenu, Bela kuća nije bila entuzijastična oko eventualne posete Pelosijeve Tajvanu, a predsednik Bajden je rekao da američka vojska „misli da sada nije dobar trenutak“, iako nije preduzeo nikakve javne poteze da pokuša da je spreči.
Zgrada Pentagona - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2022
SVET
Pentagon pravi planove ako Pelosi krene na Tajvan
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala