Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

SNS izabrao svog kandidata za predsednika Skupštine /foto/

© Tanjug / TARA RADOVANOVICVladimir Orlić
Vladimir Orlić - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2022
Pratite nas
Na današnjoj sednici Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS), na predlog predsednika partije Aleksandra Vučića, doneta je odluka da kandidat narodnjaka za funkciju predsednika Narodne Skupštine bude dr Vladimir Orlić, saopštio je danas član Predsedništva Nikola Selaković.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Selaković je, nakon sastanka Predsedništva, rekao da su razmatrana pitanja aktuelne političke situacije u zemlji i regionu, ali i trenutno najvažnija pitanja, a to su pitanja formiranja vlasti nakon izbora održanih na proleće.
Istakao je da je Skupština prvi i najvažniji noseći organ vlasti iz kojeg proističe svaka zakonodavna aktivnost iz kojeg se bira izvršna vlast.
„U nedelji pred nama pristupićemo izboru rukovodstva i formiranju radnih tela Skupštine. Suštinska odluka koja je doneta na sednici Predsedništva SNS-a je da podmladimo rukovodstvo, kako Skupštine, tako i Vlade Srbije u svakom smislu te reči“, rekao je Selaković, preneo je Tanjug.

Vučić će voditi razgovore o budućoj koaliciji

Selaković je preneo novinarima da je Predsedništvo SNS-a danas ovlastilo predsednika stranke Aleksandra Vučića da u narednima danima vodi razgovore o budućoj koaliciji.
"Dakle, sa predstavnicima onih lista sa kojima sebe vidimo potencijalno u budućoj Vladi Srbije. Doneta je i odluka da ćemo kroz 10 dana održati novu sednicu Predsedništva SNS-a na kojoj ćemo se izjasniti o politici koju će buduća vlada voditi, ali i o kadrovskim rešenjima sa kojima će SNS biti zastupljena u budućoj Vladi Srbije", naveo je Selaković.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala