- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ratni brodovi Irana i Azerbejdžana stigli u Kaspijsk na paradu povodom Dana ratne mornarice Rusije

© Sputnik / Denis Abramov / Uđi u bazu fotografijaVojne vežbe Kaspijske flote
Vojne vežbe Kaspijske flote - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2022
Pratite nas
Brodovi ratne mornarice Irana i Azerbejdžana stigli su u Kaspijsk kako bi učestvovali u pomorskoj paradi povodom Dana ratne mornarice Rusije koji će se obeležiti 31. jula, saopštila je pres-služba Južnog vojnog okruga.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Učešće posade brodova u paradi doprineće jačanju međusobnog razumevanja između ruskih vojnih mornara i azerbejdžanskih i iranskih mornara“, navodi se u saopštenju.
Poslednje nedelje u julu stanovnici i gosti Kaspijska imaće priliku da prate svečanu paradu brodova Kaspijske flotile i vojno-sportske svečanosti.
Iz Južnog vojnog okruga ističu da će vojnici demonstrirati sposobnosti flotile kao što su onemogućavanje narušavanja državne granice, pravljenje prolaza u morskom minskom polju, bitka na moru sa brodovima uslovnog protivnika, izvođenje raketnog napada na važne objekte uslovnog protivnika.
Vojno-sportski praznik biće završen svečanom artiljerijskom paljbom sa obale Kaspijska.
„U manifestacijama će učestvovati oko 500 vojnika. Biće angažovano oko 40 brodova, čamaca i pomoćnih plovila Kaspijske flotile, preko 20 jedinica vojne i specijalne tehnike“, navodi se u saopštenju Južnog vojnog okruga.
Glavna pomorska parada biće održana u Sankt Peterburgu u nedelju, 31. jula na Dan ratne mornarice Ruske Federacije.
Kako je saopštio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, predsednik Rusije Vladimir Putin prisustvovaće manifestacijama u Sankt Peterburgu.
Ruski vojni brod plovi rekom Nevom tokom parade za Dan ratne mornarice Rusije u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2022
RUSIJA
Spektakl na vodi, kopnu i nebu: Pomorska parada u Sankt Peterburgu u nedelju – pratite na Sputnjiku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala