- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Prijetnje novinarki zbog emisije o povratku kapele na Lovćen

CC0 / Wikipedia/Public domain / Ruševine Njegoševe kapele na Lovćenu 1924. godine
Ruševine Njegoševe kapele na Lovćenu 1924. godine - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2022
Pratite nas
Udruženje novinara Crne Gore najoštrije je osudilo prijetnje upućene Ljubici Gojković-Vukićević, novinaru i voditelju jutarnjeg programa TV „Prva“. Nakon emisije o obnovi kapele na Lovćenu, preko društvenih mreža Ljubici Gojković -Vukićević su upućene teške uvrede, ali i prijetnje.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

UNCG upozorava nadležne da je zahvaljujući zapaljivoj retorici takozvanih suverenista i branitelja ničim ugrožene crnogorske nezavisnosti, na društvenim mrežima porastao broj nedoličnih komentara, a u slučaju o kojem govorimo komentari su pretvoreni u najvulgarnije uvrede. Medijska scena je postala meta raznih nezadovoljnih i frustriranih građana koji ne podnose različita mišljenja i sve one koji misle drugačije smatraju neprijateljima. Sa takvom praksom se mora prestati i nadležni moraju da preduzmu nešto kako bi takvih slučajeva bilo što manje, navode iz UNCG.
„Ljubica Gojković- Vukićević radi svoj novinarski posao i u svoju emisiju o obnovi kapele pozvala je sagovornike koji o toj temi različito misle. Ona nije odgovorna za ono što u toj emisiji koja ide uživo sagovornici kažu i ne može da utiče na njihove stavove. Ljubica Gojković je profesionalno odradila svoj posao i sagovornicima pružila priliku da kažu šta misle o pomenutoj temi. Što se to nekome ne sviđa nije Ljubičin problem i ona nije zaslužila da je zbog toga na meti raznih frustriranih likova. Gojković-Vukićević je podnijela prijavu u policiji zbog uznemiravanja preko društvenih mreža, a UNCG očekuju da policija i tužilaštvo urade ono što treba kako bi oni koji prijete novinarima bili adekvatno kažnjeni i kako bi takvih pojava bilo što manje. UNCG sa svoje strane preduzeće sve što može kako bi zaštitili Ljubicu Gojković-Vukićević, koja je i član UNCG. Još jednom upozoravamo nadležne da se napadima na novinare mora stati na kraj i da su za bezbjednost novinara najviše odgovorni oni koji vladaju ovom državom i čiji je posao da štite građane, posebno novinare. U isto vrijeme upozoravamo političare takozvane suverenističke opcije da smanje tenzije i da omoguće da se o svim temama značajnim za javnost razgovara u normalnoj atmosferi, a ne da se neistomišljenici proglašavaju neprijateljima i izdajnicima“, piše u reagovanju Udruženja novinara CG koje potpisuju predsjednik Udruženja Tihomir Burzanović i sekretar Ivan Milošević.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala