Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Plakati u Kosovskoj Mitrovici protiv odluke vlasti u Prištini

© Tanjug / Darko VojinovicKosovska Mitrovica uoči izbora
Kosovska Mitrovica uoči izbora - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2022
Pratite nas
Na više lokacija u severnom delu Kosovske Mitrovice danas i prethodnih dana izlepljeni su plakati sa natpisima protiv odluke vlasti u Prištini da od 1. avgusta počne preregistracija vozila srpskih tablica sa početnim slovima gradova na KiM i o nevaženju srpskih ličnih karata.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Na plakatima piše „Nema predaje, srpska lična karta ostaje“. Uprkos pozivima Aljbina Kurtija na srpskom jeziku o sprovođenju odluka njegove vlade, plakatima se šalje poruka vlastima u Prištini da njihova odluka nije prihvatljiva na severu Kosova i Metohije, prenosi RTS.
Odlukom vlade u Prištini, registarskim tablicama MUP-a Srbije za gradove na Kosovu i Metohiji „PR“, „KM“, „PZ“, „GL“, „UR“, „PE“, „DA“ ili „ĐA“ od prvog avgusta se zahteva da registruju svoja vozila na takozvane RKS tablice. Rok za promenu je do 30. septembra.
Za vozila sa tablicama gradova u centralnoj Srbiji ostaje režim nalepnica do 31. oktobra.
Vlasti u Prištini su najavile da od ponoći prvog avgusta započinje i izdavanje deklaracionog lista - potvrde za sve osobe koji poseduju lične karte izdate od strane MUP-a Srbije, a koji ulaze na KiM.
Dokument će važiti tri meseca, a izdavaće se i osobama mlađim od 16 godina, koje nemaju ličnu kartu, odnosno, identifikacioni dokument, pod uslovom da sa sobom imaju izvod iz matične knjige rođenih sa fotografijom.
Aljbin Kurti - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2022
SRBIJA
Kurti ponovo na srpskom poziva na preregistraciju automobila
Tablice sa oznakama Srbije na KiM - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2022
SRBIJA
U Severnoj Mitrovici na automobilima osvanula poruka – Nema predaje, KM ostaje!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala