- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Pendarovski na Ilinden u manastiru Prohor Pčinjski, razgovarao s Vučićem i patrijarhom Porfirijem

© AP Photo / Boris GrdanoskiStevo Pendarovski
Stevo Pendarovski - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2022
Pratite nas
Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski najavio je da će povodom obeležavanja 2. avgusta Ilindena — Dana Republike, u utorak predvoditi državno-crkvenu delegaciju u poseti manastiru Sv. Prohor Pčinjski gde je na taj dan 1944. održano prvo zasedanje Antifašističkog sabora narodnog oslobođenja Makedonije.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Tim povodom Pendarovski je obavio telefonske razgovore sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem i sa poglavarom Srpske pravoslavne crkve patrijarhom Porfirijem, objavljeno je na sajtu predsednika Severne Makedonije.
Dvojica predsednika su se u razgovoru, kako se navodi, saglasila da se odnosi dve zemlje odlično razvijaju u više oblasti. Poseta manastiru Sv. Prohor Pčinjski, koja se dešava posle skoro dve decenije, pozitivan je impuls za otvaranje novih poglavlja u međusobnim odnosima, dodaje se u saopštenju.
U razgovoru sa Porfirijem, Pendarovski je zahvalio patrijarhu na odluci da omogući posetu manastiru, koja sledi nakon prihvatanja autokefalnosti Makedonske pravoslavne crkve - Ohridske arhiepiskopije od SPC.
U delegaciji koju predvodi predsednik Pendarovski biće članovi Sobranja i Vlade Republike Severne Makedonije i predstavnici Makedonske pravoslavne crkve - Ohridske arhiepiskopije, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala