- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Papa ponovo zatražio oproštaj od kanadskih starosedelaca

© AP Photo / Dustin Patar/The Canadian Presspapa Franja u poseti Kanadi
papa Franja u poseti Kanadi - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2022
Pratite nas
Nakon susreta sa preživelim đacima katoličkih škola na arktičkoj teritoriji Nunavuta, poslednjoj stanici svoje šestodnevne poseti Kanadi u koju je došao da bi se izvinio starosedelačkom narodu za zlostavljanja kojima su bili izloženi u državnim katoličkim školama, papa Franja ponovo je zatražio oproštaj od kanadskih starosedelaca.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Posle privatnog sastanka u maloj osnovnoj školi, papa je rekao da je slušanje priča preživelih u njemu samo obnovilo osećanja „ogorčenja i stida“ koje je mesecima nosio u sebi zbog zla koje je naneto kandskim starosedeocima, prenosi Rojters.
U svom poslednjem govoru tokom šestodnevne posete Kanadi, papa je, između ostalog govorio i o hokeju želeći da inspiriše omladinu starosedelačkog naroda Inuiti.
„Kako Kanada uspeva da osvoji sve te olimpijske medalje ? Kako su Sara Nurs ili Mari-Filip Pulen postigle sve te golove ? Hokej kombinuje disciplinu i kreativnost, taktiku i fizičku snagu, ali timski duh pravi razliku“, rekao je papa ispred osnovne škole u Ikaluitu pomenuvši dve najbolje kanadske hokejašice, preneo Tanjug.
Papa Franja i kanadski premijer Džastin Trudo - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2022
SVET
Kanada: Papino izvinjenje nije bilo dovoljno duboko
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala