- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Liverpul stigao do trofeja Komjuniti šilda, zablistao Nunjez

© AP Photo / Darko VojinovicJirgen Klop sa cvetom Natalijina ramonda
Jirgen Klop sa cvetom Natalijina ramonda - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2022
Pratite nas
Komjuniti šild pripada Liverpulu! Obično je ova utakmica lakmus papir na kome se vidi forma pred početak nove sezone, a u sudaru Liverpula i Mančester sitija bolje se pokazao tim koji sa klupe predvodi Jirgen Klop - 3:1 (1:0).
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Meč se rešavao u završnici, Liverpul je vodio posle gola Trenta Aleksandera Arnolda, Siti izjednačio u 70. minutu preko Hulijana Alvareza, a onda je Mohamed Salah u 83. minutu sa bele tačke doneo trofej Redsima.
Pobedu je potvrdio Darvin Nunjez koji je sjajnom partijom nagovestio da će biti veliko pojačanje. Postigao je gol i iznudio penal.
Liverpul je bolje startovao meč. Sjajan gol postigao je Trent Aleksander Arnold u 21. minutu utakmice koja se igrala na King Pauer stadionu, zbog zauzetosti Vemblija.
Arnold je dobio loptu na nekih 17 metara i sjanim pogotkom doneo Liverpulu prednost, te tako neneo udarac timu koji sa klupe predvodi Pep Gvardiola.
Imali smo priliku da vidimo Erlinga Holanda kao startnog špica Mančester Sitija, a u drugom poluvremenu u igru je ušao i Darvin Nunjez kod Redsa.
Holand je u prvom poluvremenu imao dve vrlo dobre prilike, ali nije uspeo da ih iskoristi i da poravna rezultat.
Što nije uspeo on, uspeo je Argentinac Alvarez, ali je ipak Salah vratio prednost na stranu Liverpula. Meč je rešen sa bele tačke, a penal je iznudio Nunjez. Lopta je pogodila Rubena Dijaša u ruku, a Egipćanin to nije oprostio sa 11 metara.
Na kraju je Nunjez postigao prvenac i najavio da će biti veliko pojačanje Redsa za ovu sezonu.
Saša Zdjelar - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2022
SPORT
Rusi su Saši priredili veličanstven doček – bratska pesma i crno-bela zastava u Moskvi /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala