- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kirbi: SAD ne odustaju od svog predloga za razmenu zarobljenika

© AP Photo / Andrew HarnikPortparol Pentagona Džon Kirbi na redovnom brifingu
Portparol Pentagona Džon Kirbi na redovnom brifingu - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države insistiraju na svom predlogu za razmenu zarobljenika sa Rusijom i pozivaju Moskvu da se ozbiljno odnosi prema njemu, izjavio je koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost pri Beloj kući Džon Kirbi.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Izneli smo veoma ozbiljan predlog i o njemu bi Rusija svakako trebalo da razmisli“, izjavio je Kirbi.
Istovremeno, nazvao je „neozbiljnim“ moguće uključivanje u spisak za razmenu zarobljenika sa Rusijom drugog ruskog građanina.
Ranije je TV kanal „Si-En-En“, pozivajući se na neimenovane izvore saopštio da je Rusija navodno tražila od SAD da se u spisak za razmeni uključi još jedan ruski državljanin, pored Viktora Buta. Prema informacijama TV kanala. Reč je o Rusu Vadimu Krasikovu.
Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov prilikom jučerašnjeg telefonskog razgovora sa američkim državnim sekertarom Entonijem Blinkenom, pozvao sekretara da se vrati režimu „tihe diplomatije“ po pitanju razmene zatvorenika, bez spekulacija i nametanja, navodi
Kremlj je nedavno saopštio da još uvek nema dogovora o eventualnoj razmeni američkih građana Pola Vilana i Britni Grajner na ruskog državljanina Viktora Buta.
Inače, Viktor But je ruski biznismen koji je u SAD osuđen na 25 godina zatvora 2012. godine zbog „namere ilegalne trgovine oružjem i podrške terorizmu“; Pol Vilan je bivši američki marinac osuđen u Rusiji na 16 godina zatvora zbog špijunaže 2020. godine; Britni Grajner je američka košarkašica koja je igrala u ruskim klubovima, a 17. februara 2022. privedena je na aerodromu u Moskvi zbog šverca droge/nedozvoljenih sredstava. Preti joj kazna do 10 godina zatvora.
Britni Grajner - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2022
SPORT
Peskov o uhapšenoj Amerikanki: „Nije ni zarobljenik, niti talac – prekršila je zakon“
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2020
Rusko Ministarstvo spoljnih poslova: Kazna Pola Vilana nije nepravedna i stroga
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala