- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Izdata građevinska dozvola za izgradnju glavne železničke stanice u Beogradu

© Sputnik / Lola ĐorđevićŽeleznička stanica Beograd Centar
Železnička stanica Beograd Centar - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2022
Pratite nas
„Infrastruktura železnice Srbije“ kao investitor dobila je građevinsku dozvolu za izgradnju stanične zgrade u stanici „Beograd Centar“, potvrdilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Uz dozvolu, dobijena je i saglasnost na priključenje na elektrodistributivnu mrežu, plaćene su obaveze za gradsko građevinsko zemljište, čime su ispunjeni svi uslovi za početak radova na izgradnji stanične zgrade te stanice.
Nova zgrada železničke stanice Beograd Centar imaće površinu od oko 5.600 kvadratnih metara i u potpunosti će odgovarati potrebi prijema i otpreme putnika.
Navodi se da će nova zgrada stanice zadovoljiti najviše standarde u putničkom železničkom saobraćaju.
Peronski deo će biti povezan sa staničnom zgradom, biće postavljeni liftovi, eskalatori i konvejeri, a putnici će dobiti nove čekaonice, blagajne i druge sadržaje neophodne za funkcionisanje putničkog saobraćaja.
U novoj staničnoj zgradi i deo železničkog osoblja dobiće savremene i funkcionalne uslove za rad.
Nova stanična zgrada projektovana je da pruži potrebne savremene servisne usluge prijema i otpreme putnika, kao i tehnoloških funkcija zaposlenih.
Rok za završetak radova na izgradnji nove stanične zgrade je 18 meseci, pa bi novi objekat u Prokopu trebalo da bude završen početkom 2024, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala