- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Britanski mediji: Jedinstvo EU protiv Rusije suočava se sa ozbiljnim problemima

CC0 / Pixabay/PeterBe / Pocepana zastava EU
Pocepana zastava EU - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2022
Pratite nas
Jedinstvo zemalja Evropske unije po pitanju Rusije našlo se pred teškim izazovom u svetlu rasta inflacije i mogućih mera za uštedu energije, piše britanski dnevnik „Fajnenšel tajms“.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

List podseća da je EU demonstrirala „jedinstven front“ nakon početka specijalne vojne operacije u Ukrajini.
Međutim, visoke stope inflacije, nagli rast troškova života u EU i predlozi o smanjenju potrošnje energije prete da dovedu do toga da zemlje – članice odustanu od oštre antiruske politike.
Iako mnogi zapadni političari, prema pisanju lista, vide značajan efekat sankcija EU na rusku ekonomiju, nekoliko država EU je zabrinuto zbog toga što takva politika skupo košta njih same i udara po džepovima njihovih građana.
„Postoje neki znaci da po pitanju energetike, u najmanju ruku, to jedinstvo ne izgleda tako snažno kao što bi moglo da bude“, konstatuje se u članku.
Istovremeno, neimenovani izvori iz EU saopštili su za „Fajnenšel tajms“ da nema jasnih planova za slabljenje ograničenja Brisela protiv Moskve u ovoj fazi. Štaviše, neimenovani predstavnik Vlade Nemačke potvrdio je da nisu spremni za revidiranje spoljne politike prema Rusiji u bliskoj budućnosti.
Savet EU je 26. jula usvojio plan Evropske komisije o dobrovoljnom smanjenju potrošnje gasa u EU za 15 odsto od 1. avgusta ove godine do 31. marta 2023. godine.
Austrijski kancelar Karl Nehamer - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2022
RUSIJA
Austrijski kancelar: Ruski gasni embargo je nemoguć, EU će sama sebi naneti štetu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala