- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Blinken protiv da se Rusija proglasi „sponzorom terorizma“

© AP Photo / Kevin LamarqueAmerički državni sekretar Entoni Blinken
Američki državni sekretar Entoni Blinken - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2022
Pratite nas
Državni sekretar SAD Entoni Blinken usprotivio se inicijativi američkog Kongresa da se Rusija proglasi „sponzorom terorizma“, piše „Njujork tajms“.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

List navodi da je u prethodnih nekoliko sedmica vršen pritisak na Blinkena da on javno objavi Rusiju „sponzorom terorizma“, međutim, Blinken se tome usprotivio jer bi time Amerika bila prinuđena da uvodi sankcije svim zemljama saveznicama koje sarađuju sa Moskvom.
Ni Bela kuća nije želela da se izjasni po ovom pitanju, a portparolka američkog predsednika Karin Žan Pjer rekla je da administracija u Vašingtonu „i dalje razmatra poziv Kongresa“.
Podsetimo, američki Kongres je usvojio rezoluciju kojom se poziva Stejt department da objavi Rusiju sponzorom terorizma, međutim, taj dokument nije pravno obavezujući.
Ubrzo nakon što se vest o tome pojavila u javnosti oglasila se portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova koja je izjavila je da će na sve mere, uključujući i „idiotske“, Rusija odgovoriti.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala