- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Trener suspendovan na 12 godina zbog nameštanja mečeva

© Sputnik / Lola ĐorđevićRuka sa lopticama za tenis
Ruka sa lopticama za tenis - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2022
Pratite nas
Teniski trener Maks Venders suspendovan je na 12 godina zbog nameštanja mečeva. Holanđanin je priznao „brojne optužbe za nameštanje mečeva“ i otkrio da je „uništio dokaze“.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Vendersu je zabranjeno da igra, drži treninge i posećuje bilo koje teniske događaje u organizaciji vodećih teniskih saveza od datuma donošenja odluke, 28. aprila 2021.
Organizacija za praćenje negativnosti u tenisu (ITIA) nije precizirala kada je Venders napravio prekršaje za koje je okrivljen, kao ni sa kojim trenerima je dogovarao ishode nameštenih mečeva u to vreme.
Presudu u ovom slučaju doneo je sudija Ričard Meklaren, koji se ranije bavio istraživanjima slučajeva dopinga u ruskom sportu. Pored diskvalifikacije, naložio je Vendersu i da plati novčanu kaznu od 12.000 evra.
Potvrda presude kasnila je zbog odugovlačenja advokatske firme koja je branila Holanđanina, ali je sudija odlučio da više ništa ne čeka.
Prema tvrdnjama teniskih sajtova, Venders je bio sparing partner Letonke Jelene Ostapenko, kao i pomoćni trener druge teniserke sveta Anete Kontaveit.
Neki medijski navodi svedoče i da je Holanđanin bio u romantičnoj vezi sa pobednicom Australijan opena 2020. Sofijom Kenin.
Zverev i Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2022
SPORT
Nemac preti Rusu u borbi za tron – Medvedev mora da ispuni jedan uslov
Britanska teniserka Ema Radukanu proslavlja poen na Vimbldonu - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2022
SPORT
Ako žele šampionku Britanci moraju da prihvate Rusa – Ema zadala žestok udarac svojoj zemlji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala