Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

REM dodelio nacionalne frekvencije Pinku, Hepiju, Prvoj i B92, raspisaće konkurs i za petu

CC0 / Pixabay / Striming platforme
Striming platforme - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2022
Pratite nas
Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) danas je dodelio četiri nacionalne frekvencije - televizijama Pink, Prva, Hepi i B92, i doneo odluku da se raspiše konkurs za dodelu i pete nacionalne frekvencije.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Na današnjoj sednici, REM je doneo odluke o izdavanju dozvola za pružanje medijske usluge televizijskog emitovanja putem zemaljskog digitalnog prenosa za područje Srbije.
Potrebnom većinom glasova, kako je saopšteno, dozvole su dobili TV Prva, TV Pink, Hepi TV i TV B92, koje su i do sada uživale nacionalnu gledanost.
Na toj sednici Savet REM-a je doneo odluke o izdavanju dozvola za pružanje medijske usluge radija putem zemaljskog analognog prenosa u Srbiji, a potrebnom većinom glasova dozvole su dobili Hit Mjuzik FM, Radio S, Radio S2 i Plej radio.
Takođe, kako se navodi, zbog velikog interesovanja za dobijanje dozvole za televizijsko emitovanje za područje cele Srbije, Savet REM-a je doneo odluku o raspisivanju Konkursa za dodeljivanje još jedne dozvole, za tzv. "petu frekvenciju".
Savet REM je na današnjoj sednici doneo i odluku o raspisivanju Konkursa za dodelu dozvola za region Beograda, i to tri dozvole za televizijsko emitovanje putem zemaljskog digitalnog signala i 12 dozvola za pružanje medijske usluge radija putem zemaljskog analognog prenosa.
"Savet REM-a je odluke doneo na profesionalan i odgovoran način, u skladu sa demokratskom procedurom, ceneći sve okolnosti navedene u konkursnoj dokumentaciji, uvažavajuci mišljenja struke, javnosti i svakog clana Saveta REM-a. Zato Savet REM apeluje na najširu javnost i ukazuje na potrebu da se izbegne svaka vrsta manipulacije i politizacije u vezi sa odlukama o koje su donete", stoji u saopštenju objavljenom na sajtu REM-a.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala