- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Razgovarali Blinken i Lavrov: Glavne teme razmena zarobljenika i Ukrajina

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na sastanku sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na sastanku sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2022
Pratite nas
Državni sekretar SAD Entoni Blinken izjavio je da je razgovarao telefonom sa ruskim šefom diplomatije Sergejom Lavrovom, a da je jedna od tema pregovora bila razmena zarobljenika.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Razgovarao sam sa ministrom Lavrovom. Imali smo otvoren i direktan razgovor. Insistirao sam na tome da Kremlj podrži predlog po pitanju oslobađanja Pola Vilana i Britni Grajner“, rekao je Blinken.
Ubrzo zatim se oglasio i spoljnopolitički resor Rusije koji je takođe potvrdio da su Lavrov i Blinken razgovarali, kao i da je pored razmene zarobljenika tema bila i Ukrajina.
Lavrov je, naime, rekao Blinkenu da će svi ciljevi specijalne vojne operacije koju Rusija sprovodi u Ukrajini biti ispunjeni.

„Ruski diplomata je izneo sve principijelne stavove Rusije po pitanju specijalne vojne operacije u Ukrajini naglasivši da će svi ciljevi biti ispunjeni“, navodi se u saopštenju ruskog MIP-a.

Lavrov je pozvao Blinkena da se vrati režimu „tihe diplomatije“ po pitanju razmene zatvorenika, bez spekulacija i nametanja, navodi rusko Ministarstvo spoljnih poslova.
Takođe navodi i da je Lavrov objasnio Blinken detalje prehrambenog sporazuma koji je potpisan u Istanbulu.
Rusko Ministarstvo dodaje i da je reči bilo o bilateralnim odnosima Rusije i SAD kojima je potrebna hitna normalizacija.
Podsetimo, Kremlj je nedavno saopštio da još uvek nema dogovora o eventualnoj razmetni američkih građana Pola Vilana i Britni Grajner na ruskog državljanina Viktora Buta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala