- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Egzotika došla glave bivšim Jugoslovenima

© Foto: Printskrin/You Tube/Velež TVFK Velež Mostar
FK Velež Mostar - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2022
Pratite nas
Čak jedanaest fudbalskih klubova sa prostora bivše Jugoslavije ispalo je u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. Do juče je tako nešto zvučalo kao naučna fantastika, a sada je realnost – Maltežani, Farani, Islanđani i ostali fudbaleri sa egzotičnih destinacija, drže lekcije klubovima iz stare Juge i to u sezoni kupanja.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Radnički iz Niša, nekadašnji Real sa Nišave, polufinalista Kupa UEFA, ispao je sramotno od Gzire sa Malte na penale, iako je čak tri puta vodio na svom Čairu.
Čukarički je prošao dalje s dve ubedljive pobede nad Luksemburžanima, ali ga očekuje težak posao sa holandskim Tventeom u narednoj rundi, dok Crvena zvezda (Liga šampiona) i Partizan (Liga Evrope) startuju sledeće nedelje.
Tomislav Sivić - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2022
SPORT
Trener Radničkog: Kao da nemamo nikoga na golu, ovo je sramota
Mostarski Velež šokirao je navijače ispadanjem od malteškog Hamruna, koji ih je pobedio dva puta sa po 1:0. Ispala je i Tuzla siti, ali oni objektivno i nisu imali prevelike šanse protiv holandskog AZ Alkmara.
Zrinjski je jedini klub iz Bosne koji je ostao u Evropi.
Slovenci su doživeli pravi debakl jer su im ispala čak tri predstavnika. Olimpija (od rumunskog Sepšija), Koper (od Vaduza iz Lihtenštajna) i Mura (od irskog Sent Patrika).
Maribor je jedini preostali slovenački klub u evropskim takmičenjima, koji će igrati u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.
Od hrvatskih klubova ispali su Rijeka, od švedskog Đurgardena koji je u Hrvatskoj slavio sa 2:1, a u revanšu pred svojim navijačima sa 2:0, kao i Osijek koji je poražen kod kuće od kazahstanskog Kizilžara sa 2:0.
U Ligi konferencija njih će sada predstavljati samo Hajduk, dok će zagrebački Dinamo igrati treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.
Brejdablik sa Islanda izbacio je crnogorsku Budućnost, a Sutjeska iz Nikšića ispala je od Ki Klaksvika sa Farskih ostrva, pa su svi crnogorski klubovi završili sa Evropom za ovu godinu.
Makedonija ĐP očekivano je izgubila od CSKA iz Sofije, s tim da Makedonci i dalje imaju dva predstavnika u UEFA takmičenjima – Škupi u kvalifikacijama za Ligu Evrope i Škendiju u Ligi konferencija.
Valeri Božinov - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2022
SPORT
Bugarska legenda se nada „srpskom duhu"
Saša Zdjelar - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2022
SPORT
Saša je učvrstio vezu Beograda i Moskve: „Braćo, ponosan sam što sam ovde“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala