- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ronaldo se vraća tamo gde je sve počelo – u Atletiku prete, Englezi i Nemci odustali

© AP Photo / Jon SuperKristijano Ronaldo
Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2022
Pratite nas
Pitanje je trenutka kada će nezadovoljstvo Kristijana Ronalda eskalirati u Mančester junajtedu, a novi klub i dalje se bezuspešno traži. Posle priče da bi slavni Portugalac mogao da igra u Atletiko Madridu, navijači tog kluba izazvali su buru. Prema pisanju „Atletika“ potencijalna opcija mogao bi da bude i Sporting.
Prema pisanju „Dejli Mejla“ Kristijano Ronaldo tražio je raskid ugovora sa Mančester junajtedom što nije iznenađenje kada se napravi osvrt na prethodni period u kom Portugalac nije bio na treninzima sa ostatkom ekipe.
Odlazak je definitivno sve bliži, ali je pitanje gde? Saga je počela sa pričom o transferu u Čelsi, da bi se u priči pojavio i Bajern, a na kraju se ispostavilo da ni Englezima ni Nemcima ne odgovara da ulože toliko novca.
Kao bomba odjeknula je vest o tome da bi Kristijano mogao da postane novi fudbaler Atletiko Madrida, a spekulisalo se da su mnoge pozitivne aspekte u toj saradnji videli i Portugalac i Dijego Simeone.
Međutim, uprkos tome što Ronalda navodno nisu interesovali navijači Atletika, oni su Dijegu jasno stavili do znanja da će biti problema ako Kristijano stigne u klub. Pretnje su otišle predaleko.
„Simeone, Simone slušaj navijače, ako hoćeš da dovedeš Kristijana sve ćemo vas streljati“, glasila je jeziva poruka navijača Atletiko Madrida.
Priča o madridskom klubu potonula je ubrzo nakon što je isplivala i sada smo ponovo na početku.
Najveći problem leži u tome što Ronaldo kao jedan od najvrednijih fudbalera današnjice želi da igra Ligu šampiona što mu Mančester nije omogućio.
Kako je preneo „Atletik“, Žorž Mendeš, Kristijanov agent, u pregovorima je sa Sportingom što na prvi pogled izgleda gotovo kao šala zbog finansijskih mogućnosti kluba.
Međutim, klub u kojem je Ronaldo počeo karijeru igraće Ligu šampiona i to je jedan od ključnih razloga zbog čega bi Sporting i slavni fudbaler mogli da se dogovore.
Povratak na stazu kojom je koračao gradeći jednu od najvećih fudbalskih karijera ikada, Ronaldu bi mogao da se desi ipak samo ako bi pristao na nešto skromniji ugovor.
Portugalac trenutno u Junajtedu zarađuje 430.000 evra nedeljno, ali novac očigledno ne kupuje sreću jer Ronaldo neće putovati sa ekipom ni na meč sa Atletikom u Oslu koji se igra 30. jula.
Saša Zdjelar - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2022
SPORT
Saša je učvrstio vezu Beograda i Moskve: „Braćo, ponosan sam što sam ovde“
Tomislav Sivić - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2022
SPORT
Trener Radničkog: Kao da nemamo nikoga na golu, ovo je sramota
Čukarički - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2022
SPORT
Čukarički ukupnom „osmicom“ rešio Rasing
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala