- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj se solidariše sa stavom Kine o Tajvanu: Ponašanje SAD moglo bi da izazove dodatnu napetost

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaKremlj, Moskva
Kremlj, Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2022
Pratite nas
Kremlj je solidaran sa stavom lidera Kine Si Đinpinga o Tajvanu, koji je rekao predsedniku SAD Džou Bajdenu da je nedopustivo mešanje u poslove te kineske ostrvske provincije, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Nesumnjivo se solidarišemo. Mi poštujemo suverenitet i teritorijalni integritet Kine i smatramo da nijedna zemlja u svetu ne bi trebalo da ima pravo da to dovodi u pitanje ili da preduzima bilo kakve korake, huškačke ili neke druge prirode. Uvereni smo da takvo ponašanje na međunarodnoj areni može samo da izazove dodatnu napetost“, rekao je Peskov, upitan da li se Kremlj solidariše sa stavom lidera Kine po pitanju Tajvana.
Peskov je istakao da je svet ionako preopterećen zbog obilja regionalnih i globalnih problema, te da takvi koraci mogu biti samo destruktivni.
Ranije je predsednik Kine Si Đinping poručio američkom predsedniku Džozefu Bajdenu da Kina odlučno protestuje protiv mešanja spoljnih sila u tajvansko pitanje, te da će se „sigurno izgoreti onaj ko se igra vatrom“.
Predsednici SAD i Kine, Bajden i Sinđinping - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2022
SVET
Si Đinping upozorio Bajdena: Ko se igra vatrom, sigurno će izgoreti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala