- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Moćni Dušan broji do pet da pokori Ameriku

© Foto : FIBADušan Domović Bulut
Dušan Domović Bulut - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2022
Pratite nas
Dušan Domović Bulut, jedan od najboljih srpskih basketaša, postao je najbolji asistent u BIG 3 ligi.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Dušan Domović Bulut blista u BIG 3 ligi gde trenutno ne postoji bolji igrač kada je reč o asistencijama.
Srpski basketaš prosečno beleži po pet asistencija na meču, a isti broj ostaje mu kako bi oborio rekord i postao igrač sa najviše asistencija u tom takmičenju posle Leonadra Barbose iz Brazila.
„Fenomenalan je osećaj biti u krugu svih tih igrača, koji su ostavili izuzetno dubok trag u svetu košarke. To su bili moji idoli kada sam odrastao i zbog nekih od njih sam i zavoleo košarku. Neki među njima su i dalje aktivni, a neki su angažovani kao treneri. Dolazak u Ameriku i učešće u BIG 3 ligi je za mene bio cilj i san koji sam uspeo da dosanjam“, rekao je Domović Bulut.
Na listi strelaca, Bulut je osmi sa 15,3 poena po meču, ali statistika mu nije glavna preokupacija.
Moj učinak je proizvod dobre igre celog tima. Imamo odličnu ekipu, svi igrači se dobro kreću, gajimo stil igre sa dosta dodavanja i zaista smo dobar kolektiv, što pokazuju i rezultati“, objasnio je srpski basketaš.
U prilog tome govori i činjenica da je njegova ekipa Elijens na deobi drugog mesta sa četiri pobede i dva poraza i u preostala dva kola mogla bi da izbori mesto na Fajnal-foru.
„Predstoje nam dva teška meča protiv dve najbolje ekipe u ligi. Nadamo se da bi i sa jednom pobedom mogli da se nađemo među četiri najbolja tima, što bi bio veliki uspeh. Mislim da smo u prošlom meču koji smo izgubili propustili veliku priliku, ali jednostavno nam nije bio dan. Odlučujuće mečeve igramo u Dalasu i daćemo sve od sebe da se domognemo Fajnal-fora“, zaključio je Domović Bulut.
Dušan Domović Bulut - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2022
SPORT
„Loš momak“ oduševljen Dušanom Silnim: „Rođeni lider, kao Dražen!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala