- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

DNR: 53 čoveka poginula, 75 ranjeno u ukrajinskom granatiranju zatvora u Jelenovki

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaRuševine metalurškog kombinata "Azovstalj" u Marijupolju
Ruševine metalurškog kombinata Azovstalj u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2022
Pratite nas
U ukrajinskom granatiranju zatvora u Jelenovki, u Donjeckoj Narodnoj Republici, poginula su 53 zarobljena pripadnika nacionalističkog bataljona „Azov“, a 75 je ranjeno, saopštio je Štab teritorijalne odbrane DNR.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Prema poslednjim podacima, poginulo je 47 ljudi, a 75 je ranjeno, njima se sada ukazuje medicinska pomoć. U zatvoru u Jelenovki bilo je ukupno 193 čoveka“, rekao je prethodno lider DNR Denis Pušilin za ruski Prvi kanal.

Ranije je zamenik ministra za informisanje Donjecke Narodne Republike Danil Besonov rekao da je poginulo 40 zarobljenika, a da je 130 ranjeno.
„Granata je direktno pogodila zatvor. Poginulo je 40 zarobljenih pripadnika ukrajinskog nacionalističkog pokreta 'Azov''(organizacija koja je zabranjena u Rusiji), a 130 je ranjeno. Trenutno se radi na raščišćavanju ruševina. Postoji mogućnost da će se broj poginulih i ranjenih povećati. Vojno-političko rukovodstvo Ukrajine je očigledno odlučilo da se oslobodi nepotrebnog balasta“, napisao je Besonov na Telegramu.
Ministarstvo odbrane Rusije je napad na Jelenovku okarakterisalo kao veliku provokaciju u cilju zastrašivanja ukrajinske vojske koja razmišlja da se preda.
„Noćas je kijevski režim ciljano izvršio krvavu provokaciju. Na istražnu samicu u oblasti naselja Jelenovka, u kojoj su zarobljeni ukrajinski vojnici, uključujući ekstremiste formacije 'Azov', izveden je raketni napad iz američkog višecevnog sistema 'himars''“, rečeno je u ruskom vojnom resoru.
Raketni sistem HIMARS - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
RUSIJA
Ruski oficir: Protivvazduhoplovna odbrana uspešno pogađa američke raketne bacače „himars“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala