Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Direktor RGZ odlikovan za odbranu od hakerskog napada na sistem katastra

© Foto : RGZOdlikovan direktor RGZ
Odlikovan direktor RGZ - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2022
Pratite nas
Centar za razvoj Šajkaške odlikovao je direktora Republičkog geodetskog zavoda Borka Draškovića Krstom vožda Đorđa Stratimirovića, za odbranu od hakerskog napada na informacioni sistem katastra i očuvanje infrastrukture geoprostornih podataka, saopštio je danas RGZ.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
Drašković je poručio, kako je navedeno, da ga Krst vožda Stratimirovića podstiče da "lakše nosi lični krst borbe" za odbranu i očuvanje suvereniteta infrastrukture geoprostornih podataka naše države.
Istakao je da mu izuzetnu čast predstavlja što je odlikovan ordenom velikog srpskog vojskovođe, baš u trenutku kada se, kaže, naša zemlja našla u savremenom hibridnom ratu.
Drašković je rekao da je to još jedno priznanje naporima zaposlenih RGZ-a u ispunjenju očekivanja građana za, kako kaže, pouzdanim i transparentnim sistemom zemljišne administracije i reformskih zadataka.
Uručujući orden direktoru RGZ, Ivan Stratimirović, praunuk vožda Stratimirovića, izrazio je divljenje međunarodnom stručnom solidarnošću pokazanoj u situaciji hakerskog napada na IT sistem RGZ-a.
RGZ se od 14. juna našao pod sajber napadima, da bi šest dana kasnije otpočeo s postepenim puštanjem u rad prioritetnih servisa neophodnih za funkcionisanje tržišta nepokretnosti.
Dodeli ordena direktoru RGZ-a prisustvovali su i predstavnici Centra za razvoj Šajkaške - Đorđe Stratimirović, čukununuk vožda Stratimirovića, Danijel Šajkašić, predsednik Centra i Aleksandar Đurđev, predsednik Upravnog odbora.
Krst vožda Đorđa Stratimirovića dodeljuje Centar za razvoj Šajkaške, a ustanovljen je prošle godine povodom prenosa i sahrane posmrtnih ostataka generala i vožda Đorđa Stratimirovića u Srbiju nakon 113 godina od smrti.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala