- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska: Ukrajinski militanti streljali svoje vojnike prilikom povlačenja

© AFP 2023 / ANATOLII STEPANOVUkrajinski vojnik
Ukrajinski vojnik - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2022
Pratite nas
Militanti teritorijalne odbrane Ukrajine su 25. jula streljali svoje vojnike iz 15. bataljona 58. motorizovane brigade tokom njihovog povlačenja iz sela Pokrovskog u DNR, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Ruska avijacija je visokopreciznim oružjem u Hersonskoj oblasti u proteklom danu likvidirala više od 130 ukrajinskih vojnika. Bataljon 60. pešadijske brigade u potpunosti je izgubio borbenu sposobnost.
U području Kramatorska ruski višenamenski lovac Su-35S uništio je ukrajinski lansirni sistem S-300.
Tokom kontrabaterijske borbe ruska vojska je uništila dve baterije višecevnih raketnih bacača „uragan“ i bateriju sistema „grad“ ukrajinske vojske, kao i bateriju haubica „msta B“ u području Severska.
Ruski sistemi PVO su u toku proteklog dana oborili tri ukrajinske bespilotne letelice, kao i projektile ispaljene iz sistema „oljha“ i „uragan“.
Udarima visokopreciznih raketa na položaj u području Artjomovska likvidirano je do 70 ukrajinskih vojnika i više od pet jedinica ukrajinske vojne tehnike.
Ruska avijacija, artiljerija i raketne snage su u proteklom danu uništile devet ukrajinskih komandnih mesta i šest skladišta municije u DNR, Nikolajevskoj i Hersonskoj oblasti, Zaporožju.
Crnomorska i Kaspijska flota na komandno-štabnim vojnim vežbama Kavkaz 2016 - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2022
RUSIJA
Komandant Crnomorske flote: Rusija uspostavila dominaciju u Azovskom moru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala