- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Peskov o izjavi Pušilina: Ukrajina se mora osloboditi neonacističkih raspoloženja

© Sputnik / Alekseй LebedevPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2022
Pratite nas
Kremlj smatra da je potrebno da se Ukrajina oslobodi od pojave neonacističkih raspoloženja i takve mere se već primenjuju tokom specijalne vojne operacije, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov komentarišući izjavu lidera Donjecke Narodne Republike (DNR) Denisa Pušilina o neophodnosti da se opet oslobode ruski gradovi u Ukrajini.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Kremlj podržava težnju da se Ukrajina oslobodi od svih mogućih pojava takvih neonacističkih raspoloženja. To je neophodno. I neophodno je da se preduzmu mere koje se već primenjuju tokom specijalne vojne operacije kako bi se zaštitili ljudi u Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici“, rekao je Peskov.

Ranije je lider DNR-a na Telegramu napisao da je ruske gradove u Ukrajini, kao što su Kijev, Poltava, Odesa, Dnjepropetrovsk i drugi, treba ponovo oslobode.
Peskov je komentarisao i najavu da će se pitanje ulaska DNR i LNR u sastav Rusije razmatrati ove jeseni, ističući da je to odluka stanovnika tih teritorija, da oni sami određuju svoju sudbinu.

„Ništa nije još poznato, ništa ne mogu da kažem. Jedino što mogu da ponovim je da će stanovnici tih teritorija sami određivati svoju sudbinu i budućnost. To je njihova odluka“, rekao je Peskov odgovarajući na pitanje da li se u Kremlju pripremaju za ulazak novih teritorija u sastav Rusije o kojima je govorio senator Andrej Klišas.

Ranije je šef komiteta Saveta Federacije za ustavno zakonodavstvo Andrej Klišas napisao da bi već na jesenjem zasedanju parlament mogao da razmotri integraciju novih teritorija u teritoriju Rusije.
Lider DNR Denis Pušilin - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2022
RUSIJA
Lider DNR: Treba osloboditi Kijev, Harkov, Odesu...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala