- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova odgovorila nemačkoj ministarki: Zapad svojim postupcima doveo Ukrajinu u ropsku zavisnost

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2022
Pratite nas
Zemlje Evropske unije i SAD su svojim postupcima postavile Ukrajinu u ropsku zavisnost od zapadnih zemalja, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Ona se osvrnula na izjavu ministarke spoljnih poslova Nemačke Analene Berbok koja je kazala da Rusija namerava „da u potpunosti potčini Ukrajinu“. Berbokova je tako protumačila reči šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova koji je kazao da će Rusija pomoći narodu u Ukrajini da se oslobodi antinarodnog i antiistorijskog režima.
„Mogu da joj odgovorim da su akcije njene zemlje, zajedno sa akcijama zemalja EU i SAD dovele Ukrajinu i ukrajinski narod u potpunu, ropsku zavisnost od zapadnih zemalja“, kazala je Zaharova.
Ranije je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio da će Rusija pomoći ukrajinskom narodu da se oslobodi antinarodnog režima te da će ruski i ukrajinski narod nastaviti da živi zajedno.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarka spoljnih poslova Velike Britanije Liz Tras - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
RUSIJA
Zaharova nazvala Liz Tras „krvožednom osobom“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala