- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Gde završava zapadno oružje za Ukrajinu | Svet sa Sputnjikom

CC BY 2.0 / Flickr / Raketni sistem "Džavelin"
Raketni sistem Džavelin - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2022
Pratite nas
Celokupno zapadno naoružanje koje se šalje Kijevu prolazi kroz južni deo Poljske ali kad pređe granicu Ukrajine Zapad više ne može da kontroliše kuda i kako će biti dostavljeno, ni čak da li ostaje na teritoriji te zemlje, neugodno je priznanje koje je objavio „Fajnenšel tajms“.
Zabrinutost da bi zapadno oružje za Ukrajinu moglo da dopadne u ruke „kriminalnih grupacija” ne krije ni Evropol, a direktor te agencije Katrin de Bol otvoreno pravi paralelu sa situacijom iz vremena ratova na Balkanu.
Zašto čak i vatreni navijači Ukrajine strahuju od krijumčarenja oružja namenjenog kijevskom režimu i strepe da bi moglo dopasti teroristima? Gde sve mogu da završe „džavelini“, haubice i rakete koje je Zapad namenio za uništenje ruske vojske i kako se deo njih već jeftino preprodaje u Albaniji na Kosovu? Šta je dosad stizalo od oružja sa Zapada u Ukrajinu a šta se planira? Može li to uticati na razvoj situacije u Ukrajini? Gledamo li reprizu grešaka Zapada na Balkanu kad se Vašingtonu podrška tzv. beloj Al Kaidi u BiH vratila kao bumerang 11. septembra, a pomaganje OVK završilo bujanjem narko trgovine i šverca oružja u Evropi?
O ovim i drugim pitanjima vezanim za krizu u Ukrajini u emisiji „Svet sa Sputnjikom“ govore novinar, dopisnik „Večernjih novosti“ iz Moskve Branko Vlahović i dr Mitar Kovač, general-major u penziji.
Emisija „Svet sa Sputnjikom“ bavi se gorućim temama iz širokog spektra društvenog i političkog života. Vodi je Tanja Trikić, a zajednički je realizuju Sputnjik i Radio Novosti. Emituje se sredom od 17.00.
Svet sa Sputnjikom, 27.07.2022.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala