- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ronaldo na udaru navijača – zbog krsta i lovorovog lista /foto/

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaSlavni brazilski fudbaler Ronaldo je gledao spektakl koji su prikazali Francuska i Argentina u Kazanju
Slavni brazilski fudbaler Ronaldo je gledao spektakl koji su prikazali Francuska i Argentina u Kazanju - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2022
Pratite nas
Brazilac Ronaldo, vlasnik Real Valjadolida, promenio je grb španskog kluba, inače povratnika u Primeru, što je izazvalo oprečna mišljenja navijača. Više je onih koji su ljuti jer je popularni „Zuba“ prekinuo veze sa tradicijom zbog nestanka krsta Svetog Ferdinanda i lovorovog venca.
Ronaldo se branio da je grb moderan, da su pojačane ljubičasta boja, plamen i kruna, što opisuje visoke ambicije kluba.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Ronaldo je 2018. godine kupio 51 odsto deonica španskog kluba i od tada je usledila rezultatska renesansa Valjadolida koji je sa drugog mesta iz Segunde uspeo da se vrati u elitno društvo ove godine.
Kako je Brazilac najavio, Real Valjadolid ne želi da bude samo puki epizodista već želi da bude stabilan prvoligaš, te je promena na grbu bila neminovna. Pojačana je ljubičasta boja, upadljivija je kruna, kao i plamen, što ukazuje na visoke ambicije.
Pojedini navijači Valjadolida smatraju da novi logo nije presekao sve veze sa istorijom i tradicijom, već da je se radi o pojednostavljenju grba dizajniranog 1928. godine.
Logo je dizajniran prema modernom ključu i u poređenju sa prethodnim nestao je krst Svetog Ferdinanda i lovorov venac.
© Foto : Printscreen/NSSSportsValjadolid grb
Valjadolid grb - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2022
Valjadolid grb
„Modernizovaćemo grb, poštujući boje i istoriju. Oni koji su se ovoga uplašili, trebalo bi da prouče istoriju kluba, s obzirom na to da je već bilo devet promena na grbu. Meni izgleda spektakularno, svideće se svima“, pričao je u aprilu Ronaldo.
A onda je u junu usledila pomenuta promena koja je dovela Valjadolid da po završetku sezone bude u žiži medijske pažnje, nakon što su se igrači razbežali na zasluženi odmor.
„Poštovanje suštine i promovisanje onoga što će biti bila je premisa koja je vodila ovu promenu. Novi identitet proizilazi iz pogleda na prošlost kako bi se projektovala budućnost. Novi grb inspirisan je onim iz 1928. godine i pojačava ključne elemente kluba: Ljubičastu boju, plamen i krunu. Promena i idealan istorijski trenutak zbog promocije u La Ligu što je bio cilj na startu prethodne sezone, a san je postao java“, saopštili su iz kluba.
Ronaldo je kao vlasnik svoj plan sproveo u delo, ali je razbesneo navijače. Ipak, postoji mogućnost da će mu preći preko toga ukoliko Valjadolid bude beležio dobre rezultate i samim tim bude opstao u elitnom društvu španskog fudbala.
„Zuba“ je poručio da ne namerava da proda klub koji je kupio 2018. godine, uprkos tome što mu je u više navrata nuđena duplo veća količina novca za koji je kupio klub.

„Onog dana kada budem prodao Valjadolid biće to osobi koja može da pomogne klubu, a ne da gleda sopstvenu korist. Već sam mogao da prihvatim ponude koje bi udvostručile količinu novca za koji sam uzeo Real Valjadolid, ali sam ih odbacio“, istakao je legendarni Brazilac, osvajač dva Mundijala.

Ronaldo je krajem prošle godine investirao i u brazilski fudbal, plativši oko 70 miliona evra za većinski udeo u Kruzeiru.
Paulo Dibala u dresu Rome - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2022
SPORT
Srbin mu je uslišio molbu, a Rimljani ga dočekali kao pravog „princa“ /video/
Ivica Iliev - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2022
SPORT
Iliev napustio Partizan
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2022
SPORT
Da li je vreme za povratak „romantike“?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala