- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nikoline reči „naježile“ Srbiju: Važno je da igrate za svoju zemlju

© Sputnik / Lola ĐorđevićNikola Jović
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2022
Pratite nas
Nikola Jović, 19-godišnji srpski košarkaš koji je draftovan u Majami u intervjuu za sajt NBA govorio je o tome da je izuzetno ponosan na srpsko poreklo i da mu je od velike važnosti da igra za reprezentaciju.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

U Americi kažu da se u njemu krije veliki igrač, čelnici Majamija bili su izuzetno srećni nakon drafta, a mladi Nikola Jović nastavlja da oduševljava i ponašanjem van terena.
Talentovani 19-godišnjak nalazi se na širem spisku Svetislava Pešića, selektora košarkaške reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo naredne godine.
Potpuno zasluženo je Jović među igračima koji bi trebalo da nose nacionalni dres, a njegov odnos prema reprezentaciji objasnio je i Amerikancima.
„Ja sam iz Beograda, iz Srbije, tu sam proveo svoj čitav dosadašnji život. Osećam svoj grad i srećan sam što mogu ga da predstavljam u NBA. Odrastao sam gledajući srpsku košarkašku reprezentaciju, koja ima zaista veliki značaj u našoj zemlji. Važno je da igrate za svoju zemlju i svoj narod, tada vas svi gledaju. A kada uspete još i da osvojite medalju za svoju zemlju, to je nešto posebno“, rekao je mladi srpski košarkaš i održao lekciju o patriotizmu.
Prognoze su da će Jović blistati u Majamiju, a do tada može da bude od velike pomoći Srbiji koja najpre igra kvalifikacije za Mundobasket, 25. avgusta protiv Grčke u Beogradu, a potom i tri dana kasnije u gostima protiv Turske.
Evrobasket održava se od prvog do 18. septembra u Pragu, a srpski tim sastaje se sa Izraelom, Holandijom, Finskom, Poljskom i Češkom.
Janis Adetokumbo - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
SPORT
Četvorica braće će igrati protiv Srbije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala