- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Prehrambeni sporazum treba da se realizuje u paketu

© Sputnik / Evgeniй OdinokovZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2022
Pratite nas
Moskva insistira na tome da prehrambeni sporazum treba da se realizuje u paketu, sa rešenjem pitanja normalizacije ruskog izvoza, izjavio je zamenik direktora Odeljenja za informacije i štampu Ministarstva spoljnih poslova Rusije Ivan Nečajev.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Sporazumi postignuti u Istanbulu su sveobuhvatni i paketni. Želimo da ponovo skrenemo pažnju na to. To faktički znači da pitanje izvoza ukrajinskog žita i normalizacije ruskog izvoza treba da se rešavaju zajedno. Upravo to je simbolizovalo istovremeno potpisivanje dokumenata u Istanbulu“, objasnio je Nečajev.
On je dodao da je Rusija posvećena svojim obavezama i efikasnoj primeni Istanbulskih sporazuma.
Prema njegovim rečima, strane multilateralnih sporazuma o ukidanju ograničenja na isporuku ruskih proizvoda za izvoz i o pomoći Rusije u izvozu ukrajinskog žita regulišu neophodne mehanizme za njegovu realizaciju.
„Prerano je govoriti o praktičnoj realizaciji memoranduma i inicijative (potpisanih u Istanbulu), prošlo je samo nekoliko dana. U ovom trenutku, strane regulišu sve neophodne mehanizme za sprovođenje postavljenih zadataka“, rekao je Nečajev.
U Istanbulu su 22. jula potpisani multilateralni sporazumi o ukidanju ograničenja na isporuku ruskih proizvoda za izvoz i o pomoći Rusije u izvozu ukrajinskog žita. Sporazum koji su potpisali predstavnici Rusije, Turske, Ukrajine i UN podrazumeva izvoz ukrajinskog žita, hrane i đubriva preko Crnog mora iz tri luke.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov  - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
RUSIJA
Lavrov: „Prehrambeni sporazum“ ne sprečava Rusiju da nastavi specijalnu operaciju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala