- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Izložba o Aleksandru Dubčeku u Beogradu

© Sputnik / Jurij Abramočkin / Uđi u bazu fotografija"Praško proleće" u Čehoslovačkoj
Praško proleće u Čehoslovačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2022
Pratite nas
Izložba „Aleksander Dubček – humanista, demokrat, Evropljanin“ biće otvorena 28. jula u 19 časova u beogradskoj „Galeriji `73“, i trajaće do 6. avgusta saopštili su organizatori.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Autori izložbe su Ivan Laluha, Pavol Polak i Jozef Škulteti, a prilikom njenog ortvaranja biće održana i promocija knjige „Aleksandar Dubček iz pogleda svetskih političara i ličnosti“, čiji su urednici Škulteti, Jozef Mazar i drugi.
Dubček (1921-1992) je bio komunistički rukovodilac i glavna ličnost neuspelog pokušaja liberalizacije društva u Čehoslovačkoj, nazvanog „Praško proleće“ 1968. godine, koje je zaustavljeno brzom vojnom intervencijom snaga Varšavskog pakta.
Izložba u „Galeriji '73“ se organizuje u saradnji sa Udruženjem Slovačkih velikana iz Slovačke i Arhivom Vojvodine, prenosi Tanjug.
Aleksandar Dubček i Mihail Gorbačov - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2021
RUSIJA
U Nižnjem Novgorodu otvorena spomen ploča u čast slovačkog političara Aleksandra Dupčeka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala