- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Globalni igrač iz Srbije preuzeo kompaniju iz Banjaluke koja radi s klijentima iz Silicijumske doline

© Foto : Teresa HowesKompjuter
Kompjuter - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2022
Pratite nas
„HTEC Grup“, koja ima kancelariju i već dve godine uspešno posluje u Banjaluci, akvizirala je kompaniju „Vej Seven“, koja svoje usluge pruža klijentima iz Silicijumske doline i Evrope.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Globalna kompanija za konsalting, softversko inženjerstvo i razvoj digitalnih proizvoda, HTEC saopštila je da će ovom akvizicijom tehnološke kompanije „Vej Seven“ dodatno osnažiti svoj tim u Banjaluci i približiti se brojki od 200 zaposlenih.
Ocenjeno je da je postignuti dogovor rezultat zajedničke vizije obe kompanije, ali i potencijala koji donosi rad na najizazovnijim projektima za svetske startape i korporacije.
Prema rečima direktora inženjerstva i „HTEC“ kancelarije u „Banjaluci“Bojana Šukala cilj je da postanu najbolja tehnološka kompanija u Jugoistočnoj Evropi, ali i šire.
„HTEC je prišao timu „Vej Seven“ jer smo prepoznali da kompanija neguje vrednosti slične našima, koje se ogledaju u tome da nam je na prvom mestu zadovoljstvo i napredak zaposlenih. Ponosni smo što ujedinjujemo najbolje inženjere u domenu finansijskih tehnologija i što se naše ekspertize savršeno uklapaju i nadopunjuju te očekujemo još ozbiljnije svetske projekte u budućnosti“, rekao je on, prenosi Tanjug.
Akvizicija je u mnogo čemu važna za „Vej Seven“ jer njihovim aj-ti stručnjacima otvara mogućnosti za rad sa nekima od najzanimljivijih kompanija na svetskom nivou.
Generalni direktor i jedan od osnivača „Vej Sevena“ Goran Gašić rekao je da su pažljivo razmatrali priliku i prednosti koje ona može doneti njihovom poslovnom ekosistemu, partnerima, klijentima, kolegama i zaposlenima.
„Siguran sam da smo doneli pravu odluku udruživši snage i talente sa „HTEC grupom“. Naša zajednička želja je da obnovimo inženjerski potencijal Banjaluke i uzdignemo ga na nivo koji je imala pre 90-ih, kada je samo kompanija „Čajevec“ zapošljavala preko 2.000 inženjera“, rekao je on.
Dodao je da dobra akademska osnova postoji, da su tu pametni i sposobni mladi ljudi koji žele da ostanu u svom gradu.
„Na nama je da izgradimo najmoderniji IT centar Istočne Evrope na koji ćemo svi biti ponosni“, rekao je on.
Dve kompanije će nastaviti da pružaju inženjerske usluge klijentima širom sveta, oslanjajući se na inovativnost, kreativnost i inženjersko iskustvo iz Silicijumske doline koje je HTEC, ali i „Vej Seven“, i do sada implementirao radeći sa najmodernijim svetskim organizacijama.
„HTEC Grup“ je globalna kompanija osnovana u Beogradu, sa sedištem u San Francisku i lokalnim predstavništvima u SAD, UK, Holandiji, Švedskoj, Sloveniji i 16 tehnološko-razvojnih centara u Jugoistočnoj Evropi.
„HTEC“ timovi eksponencijalno rastu pa u regionu trenutno imaju preko 1.700 zaposlenih.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala