- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Britanski novinar kome je London uveo sankcije: Vlada me je oklevetala na državnom nivou

CC0 / Unsplash/Kristina Gadeikyte / London
London - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2022
Pratite nas
Britanski novinar i bloger Grejem Filips rekao je da mu je britanska vlada uvela sankcije bez ikakvih stvarnih optužbi i bez mogućnosti da se brani.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Filips je saznao vesti na putu za Severodonjeck, gde planira da isporuči seriju humanitarne pomoći.

„Dakle, sva moja imovina je zamrznuta, a britanska vlada me je oklevetala na državnom nivou bez ikakvog obaveštenja, bez ikakve mogućnosti da se branim. Protiv mene nema zvaničnih optužbi, čak ni stvarnih optužbi. Samo to... Britanskoj vladi se ne sviđa moj rad. I zbog toga mogu za početak da mi blokiraju bankovne račune, jer su druge mahinacije nesumnjivo u toku“, napisao je novinar na svom Telegram kanalu.

Velika Britanija je u utorak uvrstila novinara na crnu listu pojedinaca sankcionisanih zbog događaja u Ukrajini. Lista ga opisuje kao „video-blogera koji je proizveo i objavio medijski sadržaj koji podržava i promoviše akcije i politike koje destabilizuju Ukrajinu i podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet ili nezavisnost Ukrajine“.
Godine 2014. Grejem Filips je bio među novinarima koji su pisali o sukobu na istoku Ukrajine. Zajedno sa abhazijskim novinarom Vadimom Aksjonovom se vodio kao nestao tokom bitke za aerodrom u Donjecku. Kasnije se ispostavilo da su njih dvojicu zarobili ukrajinski vojnici. Kasnije je novinar pušten, ali mu je Kijev uveo trogodišnju zabranu ulaska.
Antiruske sankcije EU - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
RUSIJA
EU produžuje sankcije protiv Rusije, London dodaje na „crnu listu“ 42 nova lica
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala