- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Propao je krstaški pohod Zapada sa ciljem da se izoluje Rusija

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova. - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
Pratite nas
Pokušaji Zapada da izoluje Rusiju su propali i doveli do samoizolacije Zapada, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije u emisiji „Solovjov lajv“.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Amerikanci su, saznavši za turneju Sergeja Lavrova u afričke zemlje, počeli da obilaze različite zemlje na nivou svojih diplomatskih predstavnika i molili da se ne fotografišu sa Lavrovom: to je nivo takozvane ‘izolacije’. Na izolaciju su se sada bacile informativne trupe: sve vrste portparola, Bela kuća, Stejt department i specijalni koordinatori. Osramotili su ceo svet najavljenim krstaškim ratom protiv naše zemlje“, rekla je Zaharova.

Prema njenim rečima, SAD sada „žele da zakrpe informativne rupe kako se ne bi pojavile činjenice da Rusija i dalje nastavlja da svetli, sija, bavi se svojim poslom, prosvetljuje i ide svojim putem“.
„Nakon što smo izolovali Zapad od sebe u Aziji, sada su oni krenuli da traže samoizolaciju Zapada u Africi. Mi već imamo veliki broj poseta ministra inostranih poslova Rusije Sergeja Lavrova Egiptu, a nakon toga je usledila Republika Kongo. Tokom noći smo preleteli u Ugandu gde će danas biti održan sastanak šefa ruske diplomatije s rukovodstvom zemlje. Ali to nije sve, jer želimo da pogoršamo zapadnu izolaciju i zato nam predstoji poseta još dve zemlje“, nastavila je ona.
Zaharova je pojasnila da je reč o Etiopiji i Uzbekistanu, koje je nazvala „lepom izolacionom tačkom“. Tamo se planira savet ministara inostranih poslova Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS).
„Nije novost da su nas odavno izolovali, to je još jedna runda. Prethodni pokušaji izolacije naše zemlje, imam u vidu XX vek, su se završavali, kao prvo procesom dekolonizacije koji naša zemlja nije samo podržala, već mu je na razne načine i doprinela, širenjem naše kulture, jezika, humanitarnog uticaja. Sada vidimo sve plodove“, zaključila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije.
Ranije je zvanični predstavnik Stejt departmenta Ned Prajs nakon početka turneje ruskog šefa diplomatije u Africi izjavio, da Rusija postaje izopštena.
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov tokom boravka u Africi je održao pregovore u Egiptu 24. jula, kao i u Republici Kongo, a do 28. jula će posetiti Etiopiju i Ugandu.
Deo kompleksa ruske ambasade  u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
RUSIJA
Ruska ambasada reagovala na izjave SAD o „izolaciji“ Moskve: Raspaljena mašta američkih zvaničnika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala