Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vulin: Biskupska konferencija Hrvatske nam duguje odgovor

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
Pratite nas
Ako su srpska deca u Jastrebarskom i Sisku bila u sirotištu, a ne u logoru, onda nam Biskupska konferencija Hrvatske duguje odgovor na pitanje ko je hiljade srpske dece učinio siročadima, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

"Od crkve, koja je vikara ustaške vojske Alojzija Stepinca proglasila blaženim i zamalo svecem, i ne može se očekivati da dopusti da među svecima ima mesta za poklanu srpsku decu jastrebarsku i sisačku. Ako na nebu ima mesta za ustaškog vikara Stepinca, ne može biti mesta i za decu koju su ustaše poklale", naveo je Vulin u saopštenju.
Kada je NDH formirana, kazao je Vulin, crkva u Hrvata se oglasila pozivom na poslušnost poglavniku, a sledeći put se oglasila tek kada je razbijena SFRJ, opet pozivom na vernost poglavniku.
"Biskupi u Hrvata ne veruju u Boga, to je njihovo pravo da nose krst i ne veruju u Hrista i da žive i rade oslobođeni hrišćanskog učenja o istini i žrtvi. Svako ima svoje mučenike, Biskupska konferencija fra sotonu Majstorovića, a SPC zaklanu decu jastrebaraku i sisačku. Kakva crkva, takve i svetinje, kakav narod takva mu i crkva i sveci", izjavio je ministar Vulin, reagujući na navode Zagrebačke nadbiskupije da Jastrebarsko nije bio logor za decu, već prihvatilište za siročad.
Časne sestre sa ustašama u logoru Stara gradiška 1942. godine - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
REGION
Neće se zaustaviti: Hrvatski biskupi baš danas peru dečje logore - konačan cilj je zastrašujući
Katolički sveštenik - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
REGION
Skandalozno pismo hrvatskih biskupa srpskom patrijarhu: Smeta im proglašenje dece iz logora za svece
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala