- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Učestali napadi majmuna u Japanu, povređene 42 osobe

© AFP 2023 / Mladen AntonovMakaki majmuni na Tajlandu
Makaki majmuni na Tajlandu - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
Pratite nas
Prilikom agresivnih napada majmuna u japanskom gradu Jamaguči povređene su 42 osobe, zbog čega je policija pribegla korišćenju pištolja za smirivanje, preneo je Gardijan.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Japanski makaki, vrsta majmuna koja sve češće napada stanovništvo Jamagučija, važi za štetočinu ovog podneblja jer grupe često narušavaju useve, upadaju u kuće i ostavljaju štetu iza sebe.
Talas napada majmuna u Jamagučiju na zapadu zemlje bio je neobičan, pri čemu su odrasli i deca zadobili rane, uključujući ogrebotine i ugrize.
„Ceo grad Jamaguči je okružen planinama i nije retkost videti majmune. Ali retko je videti ovoliko napada u kratkom vremenskom periodu“, rekao je gradski zvaničnik iz poljoprivrednog odeljenja.
Povrede su do sada bile uglavnom blage, ali vlasti se okreću pištoljima za smirivanje nakon što zamke koje su postavile nisu uspele da uhvate nijednog od majmuna.
„U početku napadima su bili izloženi samo deca i žene. Nedavno su na meti bili i stariji ljudi i odrasli muškarci“, rekao je zvaničnik.
Napadi majmuna u Jamagučiju prijavljeni su 8. jula, a policija nije uspela da uhvati nijednog od napadača.
Majmun - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2021
Majmunica nadjačala majmuna: Velika promena u čoporu posle sedam decenija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala