- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šreder na odmoru u Moskvi, moguć sastanak sa Putinom

© Sputnik / Alexey Kudenko / Uđi u bazu fotografijaGerhard Šreder
Gerhard Šreder - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
Pratite nas
Bivši kancelar Nemačke Gerhard Šreder nalazi se u poseti Moskvi. Kako je saopštio, odlučio je da u Moskvi provede odmor.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

U razgovoru sa nemačkim medijima, Šreder je opisao Moskvu kao prelep grad. On je tamo doputovao na nekoliko dana.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je saopštio da za sada nije planiran sastanak ruskog lidera sa bivšim nemačkim kancelarom, ali nije isključio kontakte.
U ambasadi Nemačke u Rusiji Sputnjiku je rečeno da ta diplomatska misija nije učestvovala u organizaciji Šrederove posete Moskvi, niti u pripremi bilo kakvih sastanaka i pregovora.
„Čuli smo da gospodin Šreder planira da putuje u Moskvu, ili da se, eventualno, već nalazi u Moskvi“, rekao je naš sagovornik i dodao da ne zna detalje tog putovanja.
Poslednji put je Šreder boravio u Moskvi u martu. Nakon početka specijalne vojne operacije u Ukrajini, aktuelni nemački kancelar Olaf Šolc je pozvao Šedera da napusti sve funkcije u ruskim državnim korporacijama. Na kraju, bivši kancelar je povukao ranije dati pristanak da uđe u savet direktora "Gasproma".
Međutim, bivši nemački kancelar je izjavio da neće prestati da komunicira sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Političar je istakao da situaciju treba rešiti diplomatskim putem.
Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder  - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2022
SVET
Šreder: Sukob u Ukrajini treba rešiti diplomatskim putem
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala