- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zašto Rusi kupuju srpske „legionare"?

© AP Photo / Darko VojinovicDžejms Oven i Saša Zdjelar u akciji
Džejms Oven i Saša Zdjelar u akciji - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
Pratite nas
Za kratko vreme trojica srpskih fudbalera realizovali su transfere u Rusiju. Milanu Gajiću (CSKA) i Mihajlu Banjcu (Karsnodar) pridružiće se vezista Partizana Saša Zdjelar koji će takođe zadužiti opremu Armejaca iz Moskve. Zašto Rusi kupuju Srbe – odgovor je vrlo lak.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Ruski klubovi se polako, ali sigurno okreću našoj Superligi u potrazi za pojačanjima, svesni suženog prostora za manevar zbog situacije u Ukrajini, a Andrej Červičenko, bivši predsednik moskovskog Spartaka, kaže da je to sve nekako i očekivano.
„Mislim da je prilično logično da ruski klubovi sada obrate pažnju na srpsko tržište. Ako već uzimamo legionare, hajde da probamo sa onima koji su nam bliži duhom“, smatra Červičenko.
© AP Photo / Darko VojinovicFudbaleri Crvene zvezde Milan Gajić i El Fardu Ben
Fudbaleri Crvene zvezde Milan Gajić i El Fardu Ben - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
Fudbaleri Crvene zvezde Milan Gajić i El Fardu Ben
Dovođenje srpskih igrača vidi i kao priliku za zaradu.
„Srpsko tržište je uvek obećavalo, mnogi Srbi su igrali u najjačim evropskim šampionatima. Naravno, kada govorimo o superzvezdama oni sanjaju Milan, Barselonu, Bajern, engleske klubove. Ali dok ih najveći ne otkriju – vrlo su nam dostupni. Možemo da im obezbedimo da ovde procvetaju“, tvrdi Andrej i dodaje:
„Srpski klubovi najčešće razviju talenta i prodaju ga. A kako nije uvek moguće odmah ih prodati vrhunskom klubu to možemo da radimo preko Rusije.“
Srpski menadžer Bojan „Pančo“ Ostojić nema dilemu da će Saša Zdjelar uspeti u Moskvi.
„Zdjelar je pametan vezista. Nivo fudbala koji prikazuje omogućava mu da se kvalitetno brani, istovremeno i da bude kreativan. Sašine karakteristike odgovaraju stilu CSKA. Siguran sam da mu prilagođavanje na novu sredinu neće biti potrebno. Odmah će početi da igra“, smatra Ostojić, koga su ruski novinari kontaktirali u nameri da se raspitaju o Saši.
© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbaler Partizana Saša Zdjelar
Fudbaler Partizana Saša Zdjelar  - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
Fudbaler Partizana Saša Zdjelar
Prethodno je u CSKA stigao Milan Gajić po isteku ugovora sa Crvenom zvezdom, dok će Armejci platiti Partizanu 500.000 evra.
„Znam da je imao ponude iz pet najjačih liga Evrope. Razmišljao je o njima, ali su po svemu sudeći uslovi CSKA bili najubedljiviji. Rusija može Zdjelaru da bude odskočna daska, da sa dve ili tri sezone odatle ode u neko jače takmičenje“, procenio je Ostojić.
Rafinja, napadač Barselone - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
SPORT
Brazilac srećan što je sreo „Ludaka“ – i sve naučio od njega
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
SPORT
„Izdajnik, momentalno bih ga izbacio“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala