- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska ambasada reagovala na izjave SAD o „izolaciji“ Moskve: Raspaljena mašta američkih zvaničnika

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteDeo kompleksa ruske ambasade u Vašingtonu
Deo kompleksa ruske ambasade  u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
Pratite nas
Ambasada Rusije u SAD odreagovala je na saopštenja američkog Stejt departmenta o povećanoj izolaciji Rusije, istakavši da su takve izjave ispod svake kritike, te da Vašington želi da iskrivi stvarnost.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Povod za reakciju ruskih diplomata je izjava portparola američkog Stejt departmenta Neda Prajsa koji je nakon afričke turneje šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova izjavio da će Rusija postati otpadnik, kao i koordinatora za strateške komunikacije Saveta za nacionalnu bezbednost SAD Džona Kirbija koji je kazao da poseta ruskog lidera Iranu „pokazuje stepen izolacije gospodina Vladimira Putina i Rusije“.
„Pokušaji da se naša zemlja predstavi kao izolovana izazvani su 'raspaljenom maštom' američkih zvaničnika koji sve više gube vezu sa stvarnošću. Važno je napomenuti da težnja diplomatskog resora SAD, zasićena rusofobijom, da iskrivi stvarnu sliku događaja izaziva nedoumice ne samo kod nas, nego i kod lokalnih medija“, navodi se u saopštenju ruske ambasade na Telegramu.
Diplomate takođe navode da je rusko rukovodstvo aktivno uključeno u međunarodne poslove, dok su zapadne „neosnovane izjave ispod svake kritike“.
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov boravi u poseti Africi. Održao je pregovore u Egiptu i Republici Kongo, a do 28. jula će posetiti Etiopiju i Ugandu.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
RUSIJA
Lavrov: Evropa izvršava volju Vašingtona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala