- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Brazilac srećan što je sreo „Ludaka“ – i sve naučio od njega

© AP Photo / Joan MonfortRafinja, napadač Barselone
Rafinja, napadač Barselone - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
Pratite nas
Rafael Dijas Beloli, ili Rafinja, ovih dana je centralna tema svetskih medija. Novi napadač Barselone, koji je presudio Realu u El Klasiku u Las Vegasu (1:0), stigao je iz Lidsa za 58 miliona evra s epitetom jednog od najboljih fudbalera Premijer lige, a za sve to je zaslužan samo jedan čovek – Marselo Bijelsa.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Ludak iz Rozarija", nekadašnji trener Lidsa, insistirao je na dolasku sjajnog Brazilca iz francuskog Rena za samo 17 miliona evra. I upravo je Rafinja najbolji primer svega onoga što čini Bijelsin fudbal – lepota i naporni trening.
Golovi i driblinzi koje je prikazivao ostaće zauvek u srcima navijača. Nije Rafinja dovoljno uradio za klub da stekne status ikone ili legende Lidsa, ali je svakako heroj koga ovaj grad obožava.
Brazilac, međutim, kaže da je samo jedan čovek zaslužan za njegovu karijeru.
„Marselo Bijelsa me je odveo iz Francuske. Ne znam da li me je znao od ranije ili ne, ali me je doveo u Lids i ulio mi samopouzdanje. Bijelsa je najvažnija osoba u mojoj karijeri. Tek kada mi je ulio neophodno samopouzdanje i naučio me da igram fudbal na njegov način, mogao sam da zaigram za Brazil. Zahvalan sam svim klubovima za koje sam igrao za način na koji sam se razvio i kao fudbaler i kao čovek“, kaže Rafinja.
A možda u Brazilu ni danas ne bi znali šta imaju u Rafinji da nije postojao opet on, opet Marselo Bijelsa.
„Momak iz skautinga mije doneo papir i rekao: 'Pogledajte ovog momka, pažljivo ga pratimo'. Nisam mu mnogo pridavao pažnje, ali su insistirali. 'Pogledajte brojke'. Onda sam pozvao Marsela Bijelsu koji nam je dao sve neophodine informacije. Njegovi kvaliteti su bili impresivni“, potvrdio je selektor Brazila Tite.
Rafinja je dosad za Barselonu odigrao dve utakmice i ima učinak od dva gola i dve asistencije, što je samo po sebi impresivno i samo je potvrda da su Katalonci njegovim dovođenjem uboli džekpot.
Nemanja Radonjić - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2022
SPORT
Dva gola za dva minuta nestašnog momka srpskog fudbala /video/
Rišairo Živković - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2022
SPORT
Minut od 1.200 evra i stativa za anale – Srbija ga je dugo čekala, ali ga neće zapamtiti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala