Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Pomoć Vojske Srbije u obezbeđenju vode na Pešteru /foto/

© Tanjug / MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJECisterna sa vodom Vojske Srbije
Cisterna sa vodom Vojske Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
Pratite nas
Na molbu predsednika opštine Sjenica, pripadnici Vojske Srbije su od subote angažovani na obezbeđenju pijaće vode za potrebe meštana sela na Pešterskoj visoravni.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

U ovu svrhu Vojska Srbije je angažovala tri auto-cisterne, ukupnog kapaciteta od 13.000 litara vode, stvarajući tako uslove za sigurno snabdevanje lokalnog stanovništva i napajanje stoke kojoj je zbog suše pretilo uginuće, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.
Tokom vikenda pripadnici Vojske Srbije su dopremali vodu i dopunjavali bunare i cisterne u selima Bioc, Buđevo, Dolići, Karajukića Bunari, Ostra i Rasno, a na terenu će ostati dok god za tim bude bilo potrebe.
Prethodno je, radi stvaranja uslova za napajanje stoke u selima na Pešterskoj visoravni, Vojska Srbije angažovala inžinjerijsku radnu grupu koja je, u okviru projekta civilno-vojne saradnje, ovog meseca vršila radove na iskopavanju novih i uređenju i čišćenju postojećih pojila za stoku.
Vojska Srbije je tako i ovoga puta pokazala da je uvek spremna da pruži pomoć građanima kada je to neophodno, a u ovom kraju je više puta pomagala izgradnjom puteva i vodovoda, raščišćavanjem snežnih nanosa, vodosnabdevanjem i pružanjem zdravstvene zaštite meštanima najudaljenijih sela, navedeno je iu saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala