- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kirjos je tek sada shvatio ko je Đoković

© AP Photo / Gerald HerbertNovak Đoković i Nik Kirjos
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
Pratite nas
Australijski teniser Nik Kirjos rekao je da svaki igrač mora da ima mentalnu snagu da bi mogao da osvoji Grend slem titulu. To je shvatio posle poraza u finalu Vimbldona, pa posle celog iskustva više ceni Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala, a naročito srpskog tenisera sa kojim se sastao u finalu Vimbldona.
Kirjos je poražen od Novaka Đokovića 3:1 u setovima, a Australijanac je po prvi put u karijeri igrao u finalu jednog Grend slem turnira.
Mentalna priprema za takve momente je najvažnija, a Kirjos je nije odradio na pravi način.
„Grend slem možeš da izgubiš za jedan dan, ali ne možeš da ga osvojiš za toliko vremena, potrebno je mnogo više. Igraš meč, pobediš, pa dan pauze, pa opet igraš i onda ponovo dan pauze. Moraš da imaš mentalni kapacitet da dve nedelje radiš iste stvari na najvišem nivou. Može da se desi dosta nepredvidljivih stvari. Možda će jednog dana da ti bude loše, kao što se meni dogodilo pre meča sa Filipom Krajinovićem. Telo vas boli. Nisam mogao da spavam dva dana nakon što se Rafael Nadal povukao iz polufinala Vimbldona, iako sam se fizički osećao odlično, ali mentalno nisam bio spreman", rekao je Kirjos za zvanični sajt ATP turnira u Vašingtonu.
Priznao je Kirjos da posle Vimbldona ima više poštovanja za Đokovića, Federera i Nadala, a posebno je istakao srpskog tenisera, konačno postavši svestan ko i šta treba biti za toliko velikih titula.
„Morate da budete mentalna životinja da biste osvojili grend slem. Sada odajem više poštovanja Đokoviću, Federeru i Nadalu. Igrao sam sa Đokovićem u finalu. Osećao sam kao da je on svež, kao da nije igrao tenis u prethodne dve nedelje. Ni u jednom trenutku nije delovao poljuljano", zaključio je Kirjos.
Australijski teniser se trenutno odmara na Bahamima, a igraće na ATP turniru u Vašingtonu, koji je na programu od 30. jula do 7. avgusta.
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2022
SPORT
Museti sredio Alkarasa za titulu u Hamburgu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala