- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Mediji: Rusija ulaže u razvoj međunarodnog saobraćajnog koridora „Sever-Jug“

© Sputnik / Sergeй Subbotin / Uđi u bazu fotografijaSaobraćajni koridor "Sever-Jug" u oblasti Astrahan koji povezuje Rusiju, Iran, Indiju i južnu Aziju.
Saobraćajni koridor Sever-Jug u oblasti Astrahan koji povezuje Rusiju, Iran, Indiju i južnu Aziju. - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
Pratite nas
Rusija planira da do 2030. godine uloži 1,5 milijardi dolara u razvoj međunarodnog saobraćajnog koridora (MTK) „Sever-Jug“ (INSTC), piše ruski list „Vedomosti“.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Ruski list se poziva na prezentaciju Ministarstva saobraćaja Rusije i izvor koji je blizak Ministarstvu i navodi da će u projektu razvoja MTK učestvovati i Ruska železnica.
Kompanija će graditi linije od azerbejdžanskog grada Astara do grada Rašt u Iranu, i učestvovaće u elektrifikaciji linije Garmsar-Inče-Burun u Iranu. Izgradnja železničke pruge od Rašta do Astara će pomoći u povećanju protoka robe putem koridora na tri do deset tona godišnje.
U Evroazijskoj banci za razvoj su ocenili potencijal MTK „Sever-Jug“ na 15-25 miliona tona tereta do 2030. godine u odnosu na trenutnih četiri do šest miliona, ali eksperti tvrde da je transport ovim koridorom skup.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu (SPIEF) izjavio da će se uskoro povećati protok robe ovim koridorom.
Rusija, Indija i Iran su pokrenule projekat međunarodnog saobraćajnog koridora „Sever-Jug“ koji je dug 7.200 kilometara i koji predstavlja kraću alternativu Sueckom kanalu. Ovaj koridor je doprineo procesu integracije između zemalja, njihove ekonomije i omogućava dalji razvoj i jačanje.
Koridor povezuje Indiju sa Rusijom preko Irana, a sporazum o njegovoj izgradnji je potpisan 2000. godine.
Suecki kanal - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2020
Izazov za Suecki kanal: Iran pokreće ogroman koridor od Rusije do Indije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala