- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Izrael: Spremni smo za napad na Iran

© Sputnik / Lola ĐorđevićZastava Izraela
Zastava Izraela  - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
Pratite nas
Izrael može da napadne Iran kako bi sprečio razvoj njegovog nuklearnog programa, izjavio je ministar odbrane Izraela Beni Ganc u intervjuu 13. Kanalu izraelske televizije.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Iran je problem za ceo svet, a ne samo ličan problem Izraela. Mi možemo da napadnemo kako bismo obuzdali nuklearni program“, rekao je Ganc.
Zemlje „slobodnog sveta“ su spremne da obnove nuklearni program, izjavio je u julu premijer Izraela Jair Lapid tokom pres konferencije sa predsednikom SAD prilikom njegove posete Bliskom Istoku.
Iranske vlasti su nekoliko puta izjavljivale, da Teheran ne teži stvaranju nuklearnog naoružanja, već samo upotrebi nuklearne energije u mirovne svrhe.
Podsetimo, američki predsednik Džozef Bajden i izraelski premijer Jair Lapid potpisali su 14. jula Jerusalimsku deklaraciju, dokument kojim su se dve zemlje obavezale da će sprečiti Iran da razvije nuklearno oružje.
Predsednik SAD Džozef Bajden u Izraelu - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2022
SVET
„Sprečiti Iran da razvije nuklearno oružje“: Amerika i Izrael potpisali Jerusalimsku deklaraciju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala