- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

„Ispovest serijskog ubice“ Džona Malkoviča u Zaječaru

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaAmerički glumac Džon Malkovič
Američki glumac Džon Malkovič - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
Pratite nas
U okviru festivala „zaječarsko leto“, na kasnoantičkom lokalitetu Feliks Romulijana u Zaječaru 8. avgusta gostovaće čuveni holivudski glumac Džon Malkovič sa multimedijalnom predstavom „Paklena komedija – ispovest serijskog ubice“ u kojoj nastupa u pratnji Orkestra Bečke akademije i Vroclavskog baroknog orkestra.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Paklena komedija – ispovest serijskog ubice“ govori o Džeku Untervegeru, austrijskom piscu i serijskom ubici, poznatom kao ubica iz bečkih šuma, koji je 1976. osuđen na zatvorsku kaznu za ubistvo osamnaestogodišnje Margret Šafer.
U zatvoru otkrio dar za pisanje i autobiografskim romanom „Čistilište ili izlet u zatvor – Izveštaj krivca“ doživeo je slavu.
Ovu multimedijalnu predstavu i svojevrsni performans Džona Malkoviča organizuje Grad Zaječar sa ustanovom Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Narodnim muzejom Zaječara i „Art link“ festivalom iz Beograda.
Vladimir Đuričić, direktor Narodnog pozorišta Timočke Krajine kaže za Sputnjik da je prodaja karata za performans „Paklena komedija – ispovest serijskog ubice“ tek počela a da je interesovanje takvo da se plaši da će rimska carska palata Feliks Romulijana, pod zaštitom Uneska, biti mala da primi sve zainteresovane.
„Nadamo se da će tog dana Zaječar biti, u najmanju ruku, balkanska prestonica kulture“, ističe Đuričić.
Prema najavama organizatora, ove nedelje bi trebalo da počnu radovi na pripremi parkinga za nekoliko hiljada automobila i uradiće se jednosmerni saobraćaj tako što će se do Romulijane dolaziti kao i do sada, sa glavnog puta, a odlaziće se preko Magure do Zvezdana.
Na „Zaječarskom kulturnom letu na Feliks Romulijani“ 3. avgusta održaće se koncert Bore Dugića, 6. avgusta na programu je Festival tanga, 10. avgusta koncert Pavline Radovanović koja živi u enklavi u Orahovcu na Kosovu, 18. avgusta koncert Beogradskog džez seksteta, a 21. avgusta koncert „Vonder stringa“.
Džon Malkovič na konferenciji za novinare u Zagrebu - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2017
Ja Hrvat? Džon Malkovič otkrio istinu o svom poreklu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala