- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novi ruski rekord je praćen američkom turnejom – hoće li Medvedev vratiti svoj dečački san

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
Pratite nas
Vimbldon ga je zabranio, reakcija na to je bila oduzimanje bodova prestižnom turniru, ali je uprkos svemu kao pobednik iz haosa izašao Danil Medvedev koji je postao Rus sa najviše nedelja provedenih na prvoj poziciji ATP liste.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Medvedev je započeo desetu nedelju na prvom mestu svetske liste čime je oborio rekord legendarnog Marata Safina.
Safin je tokom 2000. i 2001. godine imao devet nedelja na prvoj poziciji, a Medvedev za naredni period ima ozbiljan raspored i izazove koje mora da prevaziđe da bi ostao najbolji na svetu.

Da li je Medvedev najbolji u istoriji Rusije?

Prema broju nedelja da, ali zasad zaostaje za Safinom i Evgenijem Kafeljnikovim po broju Grend slemova – osvojio je jedan na US Openu, a njegovi zemljaci u riznici imaju po dva, uz napomenu da Kafeljnikov ima i olimpijsko zlato.
Uz to, na prvo mesto Medvedeva uticala je i hajka na Novaka Đokovića koji je bio sprečen da nastupi na Australijan openu, a pobeda na Vimbldonu mu nije donela niti bod već ga je sa treće pozicije „strovalila“ na sedmu.
Bez obzira na to, Medvedev je dokazao da je jedini teniser iz mlađe generacije koji ima potencijal da zameni „veliku trojku“.

Američki izazov

U narednih mesec i po dana Medvedev brani 1.000 poena u Montrealu, 360 u Sinsinatiju i 2.000 na US Openu.
Do kraja godine on mora da brani čak 5.200 poena, više nego svi ostali teniseri, najbliži su tu Aleksandar Zverev sa 4.150 poena i Novak Đoković sa 2.800.
Plus za Medvedeva je činjenica da voli da igra na tvrdoj podlozi i tu se najbolje oseća, ali problem može da bude povratak posle operacije i duga pauza jer nije nastupao na Vimbldonu.

Može li se vratiti san?

Problematičnije od povrede može biti i iskustvo iz Australije gde je posle finala i poraza od Rafaela Nadala rekao da je „san jednog deteta uništen“ zbog ponašanja tamošnje publike koja je učinila sve da mu oteža put do titule.
San deteta je dodatno uništen i odlukom Vimbldona da zabrani njegovo učešće, a Medvedev je tokom finala tog turnira usnimljen kako gleda Formulu 1.
Ipak, oporavak od povrede, povratak betona i želja da se brane titule bi morale da budu dovoljne za novu iskru ruskog rekordera.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala