- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Belingket“* i „Insajder“* stavljeni na spisak nepoželjnih NVO u Rusiji

© Sputnik / Mihail VoskresenskiйZgrada Ministarstva pravde Rusije
Zgrada Ministarstva pravde Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
Pratite nas
Izdanja „Belingket'''* i „Insajder“* uvršteni su u registar nevladinih organizacija čiji je rad proglašen za nepoželjan u Rusiji, navodi se na sajtu Ministarstva pravde Rusije.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Ministarstvo pravde Rusije je 26. jula stavilo na spisak stranih i međunarodnih nevladinih organizacija čije su aktivnosti proglašene za nepoželjne na teritoriji Rusije sledeće strane nevladine organizacije: ‘Bellingcat Ltd’ (Velika Britanija ); ‘Stichting Bellingcat’ (Holandija); ‘The Insider’ (Letonija); Institut za pravne inicijative Centralne i Istočne Evrope (CEELI Institut) (Češka)“, navodi se u saopštenju.
Organizacije su uvrštene na listu na osnovu odluke prvog zamenika generalnog tužioca od 13. jula.
Ranije je direktor Spoljno obaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin izjavio da su „Belingket“* i „Projekt“ i „Insajder“* (proglašeni za strane agente) povezani u jednu mrežu. Prema njegovim rečima, „Belingket“ je potreban da bi se izvršio pritisak na neku državu, kao i na fizička i pravna lica, a Spoljno obaveštajna služba ima informacije o tome ko rukovodi ovim „navodno novinarskim istraživačkim projektom“ u kojem rade i bivši obaveštajci.
*nepoželjna organizacija u Rusiji.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala