- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Spojen novi most na Savi kod Šapca /video/

© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICNovi most na Savi kod Šapca, u okviru izgradnje auto-puta Ruma – Šabac i brze saobraćajnice Šabac – Loznica,
Novi most na Savi kod Šapca, u okviru izgradnje auto-puta Ruma – Šabac i brze saobraćajnice Šabac – Loznica, - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
Pratite nas
Novi most na Savi kod Šapca, u okviru izgradnje auto-puta Ruma – Šabac i brze saobraćajnice Šabac – Loznica, spojen je danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Poslednji kvadratnih metar na glavnom rasponu mosta popunjen je betonom.
Vučić je najavio da će za godinu dana ili godinu i dva, tri meseca biti završen ceo auto-put od Rume do Šapca.
Tokom obilaska radova pitao je nadležne kada će biti gotova brza saobraćajnica do Loznice i dobio odgovor da će sve biti završeno do kraja septembra 2024. godine.
Vučić je rekao da je izvesno je da se u ponedeljak ide na formiranje skupštine , a onda da se sredinom avgusta očekuje formiranje vlade,i da će on uskoro, pre nego što bude formirana vlada govoriti o infrastrukturi.
„A sada i zbog dolaska španskog premijera izvesno je da se tek u ponedeljak ide na formiranje skupštine i to će 1. avgusta da bude završeno, a onda od sredine avgusta je za očekivati formiranje vlade. Pre toga ću da govorim o svim tim problemima (u realizaiciji projekata)“, rekao je Vučić.
Rekao je da su cene građevinskog materijala puno poskupele u prethodnom periodu, ali da se sada malo vraćaju.
„Uspevamo da održimo nivo radova koje smo započeli“, naveo je Vučić.
Istakao je da će za samo godinu i dva ili tri meseca ili do kraja sledeće godine, od Beograda od Šapca stizati za samo 40 minuta a ne sat i 10 minuta.
Završnim radovima na spajanju mosta prisustvuju i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, ambasador Azerbejdžana u Srbiji Kamil Hasijev, direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak, kao i predstavnici lokalnih opština i izvođača radova.
Most na Savi kod Šapca deo je auto-puta do Rume, a čine ga prilazne konstrukcije u dužini od 300 i 400 metara i glavni raspon preko reke od oko 600 metara.
Glavni izvođač radova je azerbejdžanska firma „Azvirt“.
Dužina mosta je 1,33 km, a fundiran je na 371 šipu, sa ukupno 45 naglavnih greda i 47 stubova.
Most je deo auto-puta Ruma – Šabac dužine 21 kilometar, čiji završetak najavljen za polovinu sledeće godine, a deo istog projekta je izgradnja i brze saobraćajnice Šabac- Loznica dužine 54 kilometra, tako da će most kod Šapca spojiti budući auto-put i brzu saobraćajnicu.
Ukupna dužina tri deonice koje će povezati sremski i mačvanski okrug je 77 kilometara, a procenjena vrednost posla je 467,5 miliona evra.
Auto-put će imati šest traka, a brza saobraćajnica četiri saobraćajne trake.
Radovi na izgradnji auto-puta Ruma - Šabac počeli su krajem 2019. godine.
Investicija je važna i zato što se nastavlja na budući Fruškogorski koridor, od Novog Sada do Rume, u dužini od 45 kilometara, tako da će ceo potez od Novog Sada do Loznice biti dug ukupno 122,4 km.
Novim koridorom do Loznice će se stizati za samo sat i 15 minuta.
Deonica Ruma – Šabac preko novog mosta na Savi, takođe, rasteretiće saobraćajno sela Klenak, Platičevo, Hrtkovci i Jarak, a ispred Hrtkovaca biće izgrađen nadvožnjak s petljom.
Saobraćajnica Ruma–Šabac–Loznica povezaće oko 600.000 ljudi u Mačvanskom i Sremskom okrugu, a biće i najkraća veza između Beograda i Novog sada sa Republikom Srpskom i BiH preko graničnog prelaza Badovinci (Pavlovića ćuprija) i dalje prema Bijeljini ili prelaza Trbušnica kod Loznice.
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
SRBIJA
Vučić: Očekujem da nova vlada bude formirana sredinom avgusta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala