- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Severna Koreja: Amerika je biološki terorista

© Sputnik / Kirill Braga / Uđi u bazu fotografijaZnak za biološku opasnost
Znak za biološku opasnost - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
Pratite nas
Centralna državna informativna agencija Koreje optužila je SAD da formira mrežu biolaboratorija, između ostalog i u Ukrajini, u kojima stvara biohemijsko oružje koje preti bezbednosti čovečanstva. U članku koji je objavljen na sajtu agencije SAD se nazivaju "biološkim teroristom".
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„SAD danas, ignorišući međunarodne ugovore i sporazume su mnoge biolaboratorije postavile u desetine zemalja regiona sveta, uključujući Ukrajinu i time aktivno ubrzavajući razvoj biohemijskog oružja koje ugrožava život i bezbednost čovečanstva“, navodi se u materijalu.
U tekstu se podvlači da se većina tih laboratorija nalazi u antiameričkim samostalnim zemljama. Kako piše agencija, mapa širenja laboratorija je u skladu sa mapom pojavljivanja bolesti i virusa u svetu.
Pozivajući se na podatke ruske strane, Državna informativna agencija Koreje navodi da su desetine laboratorija osnovanih u Ukrajini sprovele program razvoja virusa hemoragijske groznice, kao i projekat za istraživanje zaraznih bolesti koje mogu naštetiti poljoprivrednoj industriji. Osim toga, SAD su sprovele i veoma opasnu studiju koja se može smatrati razvojem bioloških agensa za uništavanje određene rase ili nacije u celini, piše agencija.
Ranije je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov izjavio da su tokom specijalne vojne operacije otkrivene činjenice u kojima se navodi da je naređeno da Kijev hitno očisti tragove nakon vojno-biološkog programa koji se u Ukrajini sprovodi i koji finansira Ministarstvo odbrane SAD. Prema njegovim rečima, od saradnika ukrajinskih biolaboratorija je dobijena informacija fa je 24. februara potrebno hitno uništiti posebno opasne patogene: uzročnike kuge, antraksa, tularemije, kolere i drugih smrtnih bolesti.
Pentagon je 9. juna priznao da su SAD za poslednjih 20 godina podržale 46 različitih civilnih laboratorija, zdravstvenih ustanova i centara za dijagnostiku bolesti u Ukrajini. Prema njegovim tvrdnjama, u Ukrajini nema programa za stvaranje nuklearnog, biološkog ili hemijskog naoružanja, a saradnja sa Ukrajinom predstavlja „mirne napore na poboljšanju nuklearne i radijacione bezbednosti, epidemiološkog nadzora, hemijske bezbednosti, kao i spremnosti da se odreaguje na epidemije i pandemije".
Kasnije je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov u intervjuu listu „Izvestija“ izjavio da Vašington bez obzira na činjenice nastavlja da izjavljuje o mirovnom karakteru istraživanja američkih biolaboratorija u Ukrajini, međutim, dokazi koji su otkriveni u okviru specijalne operacije potvrđuju suprotno.
Laboratorija - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2022
RUSIJA
Ministarstvo odbrane Rusije iznelo nove šokantne dokaze o vojno-biološkoj delatnosti SAD
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala