- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Preminuo američki glumac Pol Sorvino

© AP Photo / Evan AgostiniPol Sorvino
Pol Sorvino - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
Pratite nas
Američki glumac Pol Sorvino, koji je, pored ostalog, ostao upamćen po ulozi gangstera u čuvenom filmu "Dobri momci", preminuo je u 83. godini, saopštio je danas njegov portparol.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Sorvino, takođe, poznat po ulozi policijskog narednika u TV seriji "Zakon i red", radio je na filmu i televiziji više od 50 godina, preneo je Rojters.
"Potpuno sam slomljena. Ljubav mog života i najdivniji čovek koji je ikada živeo su nestali. Srce mi je slomljeno", napisala je njegova supruga Di Di Sorvino na Tviteru.
Sorvino je preminuo na klinici Mejo u Džeksonvilu na Floridi prirodnom smrću, rekao je portparol.
Rođen u Bruklinu 1939. godine, Sorvino je studirao muziku i prvobitno je želeo da postane operski pevač pre nego što se okrenuo glumi.
Sorvino je glumio i u filmovima "Dik Trejsi", "Nikson" i "Reds". Otac je troje dece, među kojima je i glumica Oskarovka Mira Sorvino.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala